Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου της Άλκης Ζέη στο Θέατο Κ. Βασιλάκου.
Το αγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την ανεπιφύλακτη αποδοχή του από τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους που το παρακολούθησαν πέρυσι. Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά.
Διαβάστε επίσης: Η Κάρμεν Ρουγγέρη σκηνοθετεί την «Οδύσσεια» του Ομήρου στο Christmas Theater
Το έργο γράφτηκε στο Παρίσι, όπου η Άλκη Ζέη ζούσε αυτοεξόριστη με την οικογένειά της την περίοδο της Δικτατορίας
Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου. Τα πάντα αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι ενώ ο πόλεμος στην αρχή τον ενθουσιάζει με τα σπαθιά, τις νίκες και τους ήρωες, τα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν θα του δείξουν το πραγματικό πρόσωπό του.
Ο Πέτρος θα ζήσει απίστευτες δυσκολίες, θα ωριμάσει, θα πάρει σπουδαίες αποφάσεις, θα αντισταθεί, θα καταλάβει τι σημαίνει αξιοπρέπεια, αγώνας και πατρίδα. Ένας μεγάλος περίπατος γεμάτος περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα τον οδηγήσει στην πολυπόθητη μέρα της απελευθέρωσης.

Η σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέας
Η Άλκη Ζέη, με αφορμή τις ιστορίες από τη ζωή της που διηγούταν κάθε βράδυ στα παιδιά της, καταθέτει μέσα από τα μάτια του μικρού Πέτρου μία μοναδική μαρτυρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα.
Με την απαράμιλλη γραφή της που συνδυάζει τη δραματικότητα με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν με όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας τα τέσσερα αυτά χρόνια: την κήρυξη του πολέμου, την ήττα, τις δυσκολίες της κατοχής, την αντίσταση και την απελευθέρωση.
Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου είναι ένα σπουδαίο μάθημα νεότερης ιστορίας ιδωμένης με μοναδική ευαισθησία και τρυφερότητα μέσα από την συναρπαστική πορεία του μικρού Πέτρου.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης,Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνικά – Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός, Στίχοι: Νέβι Κανίνια, Κίνηση: Φρόσω Κορρού, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Video: Χρήστος Δήμας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη, Φωτογραφίες: Τζούλια Χατζηκωστάκη

Διανομή ρόλων
Δημήτρης Γεωργαλάς, Νίκος Δερτιλής, Πάνος Κορογιαννάκης, Αννίτα Κούλη, Διονύσης Λάνης, Γιάννης Λασπιάς, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δανάη Μικέδη – Προδρόμου, Παναγιώτα Μπιμπλή, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Φουρλής
Παραστάσεις για σχολεία, καθημερινές στις 10.00 τηλέφωνο κρατήσεων: 6944310 395 ή με email: m.tolipromodept@gmail.com Μετά την πρώτη επιβεβαίωση της κράτησης σας θα σας σταλεί υλικό για την τάξη πριν και μετά την παρακολούθηση της παράστασης.

Πληροφορίες
Κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια 11:30 & 15:00
Προπώληση: Viva.gr
Κρατήσεις Θέσεων
211 01 32 002 ~ 005 Ώρες ταμείου 13.00-21.00
Εισιτήρια: Νεανικό (κάτω των 17): 10€, Ενήλικες:12€
Για ομαδικές κρατήσεις, Τηλ. Επικ.: 6944310395
- Βενεζουέλα: Διαδήλωση με αίτημα την απελευθέρωση του προέδρου Μαδούρο από τις ΗΠΑ
- Τα 5 αγκάθια για να κλέψει ο Τραμπ το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
- FIR Αθηνών: Τι λένε ειδικοί για τα προβλήματα στο σύστημα επικοινωνιών
- «Ο Αταμάν χρεώνει την ήττα από τον Ολυμπιακό στον Χουάντσο»
- Στα 80 και ασταμάτητη: Η μαμά της Τζένιφερ Λόπεζ έκανε το ίντερνετ να παραληρεί με τον χορό της
- Γιάννης Βογιατζής: Έγινε 100 χρόνων, το αφιέρωμα της Finos Film
- Η τρομερή βραδιά του Αντετοκούνμπο κόντρα στους Κινγκς (vid)
- Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-128x85.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442