Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Κάλλας: Ποιες ηθοποιοί πριν την Αντζελίνα Τζολί έχουν υποδυθεί τη μεγάλη ντίβα της όπερας

Μαρία Κάλλας: Ποιες ηθοποιοί πριν την Αντζελίνα Τζολί έχουν υποδυθεί τη μεγάλη ντίβα της όπερας

«Θαυμάζω τον Πάμπλο Λαρέν σαν σκηνοθέτη χρόνια τώρα. Η ταινία θα του δώσει την ευκαιρία να πει περισσότερα για την ιστορία της Μαρίας Κάλλας» δήλωσε πρόσφατα η χολιγουντιανή ηθοποιός για την ταινία που θα βγει στις αίθουσες το 2024.

Ο Πάμπλο Λαρέν μετά τις βιογραφίες διάσημων γυναικών της Νταιάνα Σπένσερ και της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, κλείνει την τριλογία με μια ταινία – αφιέρωμα στη σπουδαία Μαρία Κάλλας. Στη νέα παραγωγή με πρωταγωνίστρια τη λαμπερή Αντζελίνα Τζολί θα εστιάσει στα τελευταία χρόνια της σπουδαίας ντίβας της όπερας. Ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι «Maria».

Διαβάστε επίσης: Οκτώ διάσημες προσωπικότητες που δεν ήταν τόσο «καλές» όσο νομίζαμε

Ποιες κυρίες της μεγάλης οθόνης μπήκαν κινηματογραφικά στη ζωή αυτής ταλαιπωρημένης γυναίκας και καλλιτέχνιδας;

Μόνικα Μπελούτσι

Επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας» (Maria Callas: Lettres & Mémoires), σε μορφή ανάγνωσης στα γαλλικά. Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Tom Volf -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας Maria by Callas – στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Φανί Αρντάν

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός υποδύθηκε τη Μαρία Κάλλας στην ταινία Callas Forever. Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία του 2002 σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος συνέγραψε το σενάριο με τον Μάρτιν Σέρμαν. Ουσιαστικά ήταν ένα αφιέρωμα στην παντοτινή φίλη του Τζεφιρέλι, τη διεθνούς φήμης ντίβας της όπερας Μαρία Κάλλας Maria Callas, την οποία σκηνοθέτησε στη σκηνή στα Norma, La traviata και Tosca.

Όπως μάλιστα είπε και η ίδια «Τη Μαρία Κάλλας τη θαύμαζα. Άκουσα ότι όταν πήγαινε στο ωδείο εδώ στην Αθήνα με τον καθηγητή της, έμπαινε το πρωί και έβγαινε το βράδυ. Είχε περιέργεια, ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζω. Σε αυτόν τον ρόλο είχα την επιθυμία να εξερευνήσω το φαινόμενο της καταστροφής γιατί εκείνη αναζητούσε τη φλόγα ακόμα και έως τον θάνατο.

Μου έμαθε πολλά η Μαρία Κάλλας. Μέχρι το τέλος της ζωής της πίστευε ότι θα της ζητούσαν να ξαναπαίξει τη Νόρμα. Μέχρι το τέλος έκανε πρόβες. Έζησε τη ζωή της, κράτησε ακέραιη τη ζωή του καλλιτέχνη. Μπράβο. Ηταν γενναία πράγματι. Ήταν γενναία».

Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Η παράσταση με τίτλο, «7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας».

Σε επτά μικρού μήκους ταινίες και μαζί με τον Ουίλλεμ Νταφόε, η Αμπράμοβιτς θα πεθάνει επτά φορές, και στο τέλος της παράστασης, με τον αληθινό θάνατο της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι το 1977, θα βρεθεί στη σκηνή παίζοντας τον εαυτό της.

Φέι Ντάναγουεϊ

Το 1997, η Ντάναγουεϊ έπαιξε τη Μαρία Κάλλας στη σκηνή για ένα χρόνο στο βραβευμένο με Tony θεατρικό έργο του Τέρενς ΜακΝάλι, ​​Master Class. Ήταν ένα υπέροχο κάστινγκ λόγω των ομοιοτήτων που είχε η καριέρα και η προσωπικότητα της Κάλλας και της Ντάναγουεϊ – και οι δυο γυναίκες θεωρήθηκαν τελειομανείς. Όπως υποστήριξε η βραβευμένη με Όσκαρ, Αμερικανίδα ηθοποιός, «αυτή η γυναίκα άλλαξε μια μορφή τέχνης. Η Κάλλας ήταν για την όπερα, ότι ήταν ο Φελίνι για τον κινηματογράφο». Το έργο έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Από την αγάπη της για την Κάλλας, η Ντάναγουεϊ αγόρασε τα δικαιώματα του έργου και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γράψει, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην ομότιτλη ταινία. Τα γυρίσματα ωστόσο του project έχουν παγώσει.

Παζ Βέγκα

Την αξέχαστη τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας υποδύθηκε η Παζ Βέγκα στην ταινία «Grace of Monico», στο οποίο μάλιστα βλέπουμε τη Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της Γκρέις Κέλι.

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια περίοδο έξι μηνών το 1962, όταν ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό ήταν σε διαμάχη με τη Γαλλία και τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Σαρλ Ντε Γκωλ. Σύμφωνα με το σενάριο η πριγκίπισσα Γκρέις προσπάθησε μέσα από τα παρασκήνια να αποτρέψει το πραξικόπημα. Εκείνη την εποχή, η Γκρέις γνώρισε την Κάλλας, η οποία είχε σχέση με τον Έλληνα εκατομμυριούχο Αριστοτέλη Ωνάση.

Παράλληλα, η προσφάτως βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Ρώμης Noomi Rapace θα είναι η επόμενη Μαρία Κάλλας. Ο σεναριογράφος Alfonso Signorini συνεργάζεται με την πολυβραβευμένη Νεοζηλανδέζα και σκηνοθέτη τον Niki Caro.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024