Τουρκικά ΜΜΕ: Σκάνδαλο με μπάλες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη που γράφουν «κοράνι» στα αραβικά
Μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μετέδωσαν ότι εταιρεία με έδρα την Αθήνα πωλούσε μπάλες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη, πάνω στις οποίες αναγραφόταν στην αραβική γλώσσα η λέξη «κοράνι».
Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας Haber Global κάνει λόγο για σκάνδαλο, αναφερόμενος σε περιστατικό με μπάλες ποδοσφαίρου, στις οποίες αναγραφόταν η λέξη «κοράνι» και πωλούνταν στην Ξάνθη.
«Σκανδαλώδες περιστατικό»
«Στην Ελλάδα βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.
Δείτε ακόμα – Τουρκία: Εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας Michelin
«Μετά το σκανδαλώδες αυτό περιστατικό αμέσως επενέβη η μουφτεία Ξάνθης. Μετά τις αντιδράσεις η εταιρεία απέσυρε τα προϊόντα από την αγορά, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λάθος στη μετάφραση» προστίθεται στο ρεπορτάζ.
Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι «Βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω “Κοράνι”. Οταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο η εταιρεία έκανε πίσω. Το περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα.
»Σε μαγαζί που πουλούσε παιχνίδια βγήκαν προς πώληση μπάλες ποδοσφαίρου που έγραφαν πάνω, στα αραβικά, “κοράνι”. Η μουφτεία Ξάνθης εντόπισε το περιστατικό και αμέσως κινητοποιήθηκε. Δια μέσω δικηγόρων η μουφτεία Ξάνθης ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους της εταιρείας, δηλώνοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση».
«Σταμάτησε την πώλησή τους»
«Σύντομα, οι διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας έγιναν χιονοστιβάδα και μετά από αυτό έκανε πίσω. Σταμάτησε την πώλησή τους. Η εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη λόγω λάθους στη μετάφραση», καταλήγει το ρεπορτάζ.
Πηγή: tourkikanea.gr
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442