Ολλανδία: Παραιτήθηκε, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων, ο διευθυντής του αεροδρομίου του Σίπχολ
Όπως και πολλά άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, η λειτουργία του Σίπχολ στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, τους τελευταίους μήνες, διαταράχθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που ο τομέας των αερομεταφορών ανακάμπτει μετά την πανδημία της Covid-19.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες το αεροδρόμιο, με τις πολύωρη αναμονή σε ουρές, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, αλλά δεν τα καταφέραμε ακόμη», είπε ο Ντικ Μπένσοπ, αφού το αεροδρόμιο ζήτησε, για άλλη μία φορά αυτή την εβδομάδα, από τις αεροπορικές εταιρείες, να ακυρώσουν πτήσεις διότι δεν επαρκεί το προσωπικό ασφαλείας.
Διαβάστε επίσης: Το φθινόπωρο της ταλαιπωρίας στα αεροδρόμια
Πλαφόν στους επιβάτες και μπόνους στο προσωπικό δεν έφεραν τη λύση
«Ο τρόπος με τον οποίο το Σίπχολ αντιμετωπίζει τα προβλήματα και οι δικές μου ευθύνες, ως γενικός διευθυντής, έχουν επικριθεί», σημείωσε ο Μπένσοπ στην ανακοίνωσή του, δηλώνοντας ότι αποχωρεί «με δική του πρωτοβουλία», ώστε να δώσει στο αεροδρόμιο «το περιθώριο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα».
Όπως και πολλά άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη, η λειτουργία του Σίπχολ τους τελευταίους μήνες διαταράχθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού, τη στιγμή που ο τομέας των αερομεταφορών ανακάμπτει μετά την πανδημία της Covid-19.
Για να μειωθεί η αναμονή στις ουρές, από τον Ιούλιο το αεροδρόμιο έχει βάλει πλαφόν στον αριθμό των επιβατών που δέχεται. Υποσχέθηκε επίσης στο προσωπικό μπόνους για τους μήνες με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
«Δραστικά μέτρα ελήφθησαν υπό τη διεύθυνση του Ντικ, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Σίπχολ», δήλωσε ο Γιαπ Βίντερ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου. Παραδέχτηκε ότι «έγιναν βελτιώσεις το καλοκαίρι», όμως «αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε.
Ο Μπένσοπ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στη Shell, υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Τετάρτης και το διοικητικό συμβούλιο την έκανε δεκτή. Θα παραμείνει όμως στη θέση του μέχρι τον διορισμό του διαδόχου του.
Η αποχώρηση του Μπένσοπ ήταν «μια λογική συνέπεια των όσων έχουν συμβεί στο αεροδρόμιο τους τελευταίους μήνες», σχολίασε το συνδικάτο προσωπικού καμπίνας VNC.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442