ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το έγγραφο που αιτιολογεί την έρευνα στο σπίτι του Τραμπ
Ένα μεγάλο μέρος αυτού του εγγράφου των 38 σελίδων έχει λογοκριθεί, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα προσώπων που εμπλέκονται στην έρευνα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα την ένορκη βεβαίωση, που αναφέρει τους λόγους της πρόσφατης έρευνας του FBI στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα.
Ένα μεγάλο μέρος αυτού του εγγράφου των 38 σελίδων έχει λογοκριθεί, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα προσώπων που εμπλέκονται στην έρευνα.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής, Μπρους Ράινχαρτ, επέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης να δημοσιοποιήσει το ένταλμα, επικαλούμενος το ενδιαφέρον του κοινού για αυτήν την άνευ προηγουμένου έρευνα στο σπίτι ενός πρώην προέδρου.
Ταυτόχρονα, όμως, ο δικαστής δέχτηκε το αίτημα του υπουργείου να σβηστούν ολόκληρες παράγραφοι του εγγράφου, για να προστατευθεί η εν εξελίξει έρευνα.
Το υπουργείο περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, στις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Ουάσιγκτον, για να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα.

Τα απόρρητα έγγραφα που αρνήθηκε ο Τραμπ να παραδώσει
Στις 8 Αυγούστου, το FBI έκανε έρευνα στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Κατασχέθηκαν κιβώτια με απόρρητα έγγραφα, τα οποία ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος δεν παρέδωσε αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα.
Σύμφωνα με το ένταλμα, ένας μη κατονομαζόμενος πράκτορας του FBI είπε ότι τα Εθνικά Αρχεία ανακάλυψαν «έγγραφα που έφεραν την ένδειξη απόρρητο» και περιείχαν «αμυντικές πληροφορίες», όταν παρέλαβαν 15 κιβώτια από το Μαρ-αλ-Λάγκο, τον Ιανουάριο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει λόγους να πιστεύει ότι στο σπίτι του Τραμπ υπάρχουν και άλλα τέτοια αρχεία, που δεν επιστράφηκαν στην κυβέρνηση.
Μετά την έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες πήραν περισσότερα από 20 κιβώτια με έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442