Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η πρώτη συγκέντρωση Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο

ΗΠΑ: Η πρώτη συγκέντρωση Μπάιντεν για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο

Πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μια καλή ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πιθανώς ακόμη και της Γερουσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, έχοντας ως στόχο να δώσει ώθηση στους Δημοκρατικούς και να αποτρέψει ανάληψη του ελέγχου του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς.

Περιοδεία από ακτή σε ακτή

Με την πολιτική αυτή εκδήλωση της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών στο δευτεροβάθμιο δημόσιο σχολείο Ρίτσαρντ Μοντγκόμερι, που βρίσκεται σε προάστιο του Μέριλαντ, αρχίζει για τον Μπάιντεν αυτό που ο Λευκός Οίκος περιέγραψε ως μια περιοδεία από ακτή σε ακτή για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για το Κογκρέσο.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει εκεί στις 19:00 τοπική ώρα σήμερα. Αξιωματούχος του κόμματός του σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα «αναδείξει τις επιλογές που θα έχουν οι ψηφοφόροι στις ενδιάμεσες εκλογές».

Οι Ρεπουμπλικανοί ελπίζουν η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές της βενζίνης να τους οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο, και στην προσπάθειά τους αυτή έχουν την ιστορία με το μέρος τους.

Ευκαιρία για Ρεπουμπλικάνους

Το κόμμα που ελέγχει τον Λευκό Οίκο είθισται να χάνει έδρες στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές ενός νέου προέδρου και πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μια καλή ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πιθανώς ακόμη και της Γερουσίας. Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν ισχνή πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ η Γερουσία είναι μοιρασμένη στη μέση, με την ψήφο της αντιπροέδρου να τους εξασφαλίζει τον έλεγχό της.

Η ανάληψη του ελέγχου του ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου θα μπορούσε να αποκλείσει την νομοθετική ατζέντα του Μπάιντεν για το δεύτερο μισό της τετραετούς θητείας του. Οι βαρειές απώλειες θα μπορούσαν επίσης να εντείνουν τα ερωτήματα σχετικά με το αν ο 79χρονος Μπάιντεν θα πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024 ή να παραδώσει την σκυτάλη σε μια νεώτερη γενιά.

Ωστόσο ο Μπάιντεν και η ομάδα του ελπίζουν ότι σειρά από πρόσφατες νομοθετικές επιτυχίες και η κατακραυγή των ψηφοφόρων για την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο απόφασης του 1973, που αναγνώριζε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, θα προκαλέσουν μεγάλη προσέλευση των Δημοκρατικών στις κάλπες.

Λόμπι

Υπόμνημα του Λευκού Οίκου, που κυκλοφόρησε σε Δημοκρατικούς ακτιβιστές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει ότι οι ενδιάμεσες εκλογές προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα στους Δημοκρατικούς, που εργάζονται για να υπερνικήσουν την επιρροή ειδικών συμφερόντων, όπως το λόμπι των όπλων και η φαρμακευτική βιομηχανία, και των Ρεπουμπλικανών που είναι αφοσιωμένοι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας

Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν η περιοδεία του Μπάιντεν να δώσει ώθηση στα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου και να προσελκύσει την προσοχή στα επιτεύγματά του. Ωστόσο κάποιοι υποψήφιοι για το Κογκρέσο ανησυχούν ότι η προεκλογική εκστρατεία με τον Μπάιντεν θα τους ζημιώσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, του οποίου το πιο πρόσφατο ποσοστό αποδοχής ανέρχεται στο 41%, λαμβάνει χαμηλότερα ποσοστά από τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους υποψηφίους των Δημοκρατικών σε συγκριτικές δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά να είναι συχνά διψήφια, σύμφωνα με Δημοκρατικούς δημοσκόπους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024