Ολυμπιακός και Σλόβαν Μπρατισλάβας έμειναν στο 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πηγαίνουν πλέον στη Σλοβακία για την πρόκριση.
Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν εκείνος που έφτιαξε το γκολ στον Ελ Αραμπί για το 1-1, με το γάλλο άσο να τονίζει στις δηλώσεις του πως οι Πειραιώτες είναι αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλμπουενά:
«Πραγματικά είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα. Όσοι είμαστε εδώ, πάντα προσπαθούμε. Τουλάχιστον δε χάσαμε. Υπάρχουν πράγματα να μάθουμε από το νέο προπονητή. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά δείξαμε ένα βήμα. Πιστεύω ότι θα προκριθούμε στην Μπρατισλάβα».
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός: «Αυτό που μας έλειπε είναι η αυτοπεποίθηση. Έχουμε να αλλάξουμε πολλά, να βρούμε τις δυνάμεις μας, τον καλό μας εαυτό. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας. Να δουλέψουμε σαν οικογένεια για να έρθουν ξανά επιτυχίες».
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.