Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκένωση χωριών

Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκένωση χωριών

Εντολή εκκένωσης του χωριού Λιμνιώνας στη Σάμο, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει σε δύσβατη δασική έκταση στη Σάμο, την ώρα που το κλίμα στο νησί είναι βαρύ μετά το τραγικό συμβάν με την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Το πύρινο μέτωπο έχει μεγαλώσει, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων, με τους τοπικούς φορείς να προχωρούν στην εκκένωση χωριών. Παράλληλα, το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς βοηθούν και οι δυνατοί άνεμοι, περίπου στα 6-7 μποφόρ, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την πτώση του ελικοπτέρου.

Η φωτιά άρχισε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς

Κάηκαν σπίτια και μοναστήρι

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ βοηθούν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.

Δυνατοί άνεμοι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεών της, και των εθελοντών που συνδράμουν, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Επιτόπου είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024