Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Modular Xbus: Το ηλεκτρικό όνειρο των camper

Modular Xbus: Το ηλεκτρικό όνειρο των camper

Η βρετανική Electric Brands κατασκεύασε ένα ιδιαιτέρως ευέλικτο επαγγελματικό μοντέλο το οποίο μπορεί να υπηρετήσει σε καθημερινή βάση επαγγελματικές ανάγκες και τα Σαββατοκύριακα να μετατρέπεται στο όνειρο κάθε camper

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει άλματα εσχάτως σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ηλεκτροκίνησης, κατασκευάζοντας με ραγδαίους ρυθμούς ευέλικτες ηλεκτρικές πλατφόρμες που μπορούν να στηρίξουν κάθε μεγέθους και αμαξώματος ηλεκτροκίνητο όχημα.

Επίσης έχουν υπάρξει πλείστες πρωτότυπες ιδέες για ευέλικτα οχήματα στα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να αλλάζουν αμάξωμα κατά βούληση. Ωστόσο καμία από αυτές δεν είχε υλοποιηθεί -μέχρι σήμερα, καθώς η βρετανική Electric Brands αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο το ευέλικτο σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης.

Ο λόγος για το Xbus, ένα ευέλικτο επαγγελματικό μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι και πλέον αριθμεί αρκετές ευέλικτες εκδόσεις συμπεριλαμβανομένης μιας camper έκδοσης με μήκος 3,945 μέτρων, πλάτος 1,69 μέτρα και ύψος 1,99 μέτρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική φίρμα στο σχετικό προωθητικό μήνυμα «αν θέλετε ένα Xbus για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση και το Σαββατοκύριακο θέλετε να το χρησιμοποιείται για εκδρομικές εξορμήσεις με τους φίλους σας, επιλέξτε μια ευέλικτη έκδοση που να ταιριάζει στις ανάγκες σας».

Παρά το compact μέγεθός του, το Xbus στην ευέλικτη παραλλαγή του camper van μπορεί να φιλοξενήσει για διανυκτέρευση δύο άτομα προσφέροντας παράλληλα εξοπλισμό κουζίνας, ψυγείου, νεροχύτη καθώς και δεξαμενή νερού. Ακόμα σημαντικότερη είναι η επένδυση της οροφής με φωτοβολταϊκά τα οποία μπορούν να παράγουν έως και 800 watts ηλεκτρικής ενέργειας/ώρα.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, το XBus επωφελείται από συστοιχίες 10 kWh που προσφέρουν αυτονομία 200 χλμ. Παράλληλα, διατίθεται η επιλογή μπαταρίας με χωρητικότητα 30 kWh η οποία αυξάνει την προσφερόμενη αυτονομία σε 600 χλμ.

Επίσης να σημειωθεί ότι η camper van έκδοση διατίθεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού με off-road ή πιο ασφάλτινα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενώ διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024