Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίνζο Άμπε: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ενώ έδινε ομιλία

Σίνζο Άμπε: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ενώ έδινε ομιλία

Ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρία μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε αιμορραγώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνούσε στη Νάρα (δυτικά), μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ως δύο πυροβολισμούς που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον βετεράνο συντηρητικό πολιτικό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης.

Δεν έχει τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το ιαπωνικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, ο Σίνζο Άμπε δεν έχει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων NHK, έχει υποστεί «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι αρχές όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό, πληροφορία που έχει επιβεβαιωθεί από το πυροσβεστικό σώμα.

Όπως σημειώνουν πηγές του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Η στιγμή του πυροβολισμού

H στιγμή της σύλληψης

Τον πυροβόλησαν από τα 3 μέτρα

Ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρία μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί.

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τον Άμπε με καραμπίνα η οποία έχει κατασχεθεί.

Ο 67χρονος Άμπε, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας πριν την παραίτησή του το 2020, βρισκόταν στην πόλη Νάρα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Άνω Βουλής στη χώρα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του και νυν βουλευτή του κόμματός του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024