Γραμμικό πάρκο από τον Υμηττό ως τη θάλασσα θέλει η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου
Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου με μαθητές του Δήμου. Την ρώτησαν για το Ρέμα της Πικροδάφνης, με την Δήμαρχο να θέλει να μετατραπεί σε γραμμικό πάρκο ως την θάλασσα.
Μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου πήγαν και συνάντησαν την Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και την ρώτησαν πολλά και διάφορα.
Τα παιδιά θέλησαν να μάθουν από την Δήμαρχο εξελίξεις σε διάφορα πεδία που αφορούν τον Δήμο. Η Ειρήνη για παράδειγμα ρώτησε για τα σχέδια για το Ρέμα της Πικροδάφνης με την Δήμαρχο να απαντάει πως προέχει η προστασία του καθώς είναι ένα σημαντικό οικοσύστημα για τον αστικό ιστό της πόλης.
Μάλιστα το πήγε και ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας πως το ιδανικό θα ήταν να μετατραπεί σε ένα γραμμικό πάρκο που να εκτείνεται από τον Υμηττό ως τη θάλασσα, χωρίς όμως να πει αν κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση ή αν έχει μιλήσει με άλλους Δημάρχους που εφάπτονται με το Ρέμα για αυτή την ιδέα.
Απαντώντας σε ερώτηση άλλου μαθητή, αν προβλέπεται να γίνει κολυμβητήριο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, η Δήμαρχος είπε πως έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και απομένει η έγκριση της πολεοδομίας για την έκδοση άδειας.
Η μαθήτρια Ελένη θέλησε να μάθει αν οι δρόμοι της πόλης είναι ασφαλείς για τους πεζούς.
«Για την ασφάλεια των πεζών εκτελούμε πλήθος έργων διαπλάτυνσης πεζοδρομίων με έμφαση στους λεωφορειόδρομους και γύρω από τα σχολεία», απάντησε η Δήμαρχος.
Μια άλλη μαθήτρια σχολείου του Αγίου Δημητρίου, η Φαίη θέλησε να μάθει αν πρόκειται να κατασκευαστεί πίστα skateboard.
«Στο έργο που εξελίσσεται γύρω από το σταθμό Μετρό Άγιος Δημήτριος περιλαμβάνεται ένας χώρος για skate κοντά στο «Στρογγυλό» Τάκης Ζενέτος» απάντησε η Δήμαρχος.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442