Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Δημήτριος: Παραδόθηκε το πάρκο της οικογένειας

Άγιος Δημήτριος: Παραδόθηκε το πάρκο της οικογένειας

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου κατασκεύασαν μια παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους. Τι πάει να πει αυτό; Πως θα είναι η πρώτη παιδική χαρά με υψηλό μέσο όρο ηλικίας αφού μικροί και μεγάλοι θα έχουν μέσα ψυχαγωγίας και άθλησης.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, βρήκε έναν τρόπο να μην βαριούνται οι γονείς στην παιδική χαρά και τα παιδιά να κάθονται περισσότερη ώρα. Αυτή την παιδική χαρά μικρών και μεγάλων την ονόμασε «Πάρκο Οικογένειας».

Το Πάρκο Οικογένειας, που βρίσκεται στις οδούς Αργοστολίου, Βαμβακάρη και Μακρυγιάννη είναι πια έτοιμο και παραδόθηκε στους κατοίκους, αλλά κυρίως στα παιδιά για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι. Το νέο πάρκο δημιουργήθηκε εντός του  δενδροφυτεμένου χώρου, συνολικής έκτασης 2.000τ.μ και περιλαμβάνει:

Μια πιστοποιημένη παιδική χαρά με ολοκαίνουργια όργανα

Όργανα γυμναστικής για άσκηση και για τους μεγαλύτερους

Καινούργια παγκάκια και καθιστικά για ξεκούραση και χαλάρωση

Δυο σιντριβάνια

Μια κυκλική διαδρομή για ασφαλείς ποδηλατάδες

Συμπεριληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Όπως πληροφορούμαστε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο χώρο προβλέπεται τοποθέτηση εξοπλισμού για υπαίθριο πινγκ – πονγκ.

Σημειώνεται πως ο κοινόχρηστος χώρος στον οποίο βρίσκεται το Πάρκο Οικογένειας αγοράστηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου με δικούς του οικονομικούς πόρους, ενώ η ανάπλαση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 363.855 €.

Η τεχνική μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία επέβλεψε και η εκτέλεσή της.

Πέρα του αποτελέσματος, οι αστικοί Δήμοι, όπως του Αγίου Δημητρίου είναι στρατηγικά συνετό να επενδύουν τα δημοτικά κεφάλαια σε οικόπεδα προς πώληση και να τα μετατρέπουν σε πάρκα, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Δεδομένα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αλλά και οι περισσότεροι αστικοί πυκνοκατοικημένοι Δήμοι, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν δρόμους κυκλοφορίας- αλλά δρόμους ακινησίας-, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, διότι δεν θα υπάρχουν για να τα χωρέσουν και γενικότερα ποιότητα ζωής.

Αυτό που απομένει είναι να μετατρέπουν όποιον διαθέσιμο χώρο υπάρχει σε χώρο που θα μπορεί ο δημότης να βρίσκει γαλήνη και το παιδί χώρο να παίξει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024