Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλορώσοι αυτονομιστές: 4 άμαχοι νεκροί και 22 τραυματίες σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Φιλορώσοι αυτονομιστές: 4 άμαχοι νεκροί και 22 τραυματίες σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Μέσα σε δύο ώρες «σχεδόν 300 ρουκέτες και οβίδες του πυροβολικού» των ουκρανικών δυνάμεων έπληξαν διάφορες συνοικίες της πόλης Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, και να τραυματιστμούν άλλοι 22, ανέφεραν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε «μαζικούς» βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον της πόλης Ντονέτσκ, της αυτοανακηρυγμένης πρωτεύουσάς τους (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

«Ανάμεσά τους ένα παιδί»

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, και άλλοι 22 άμαχοι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφεραν οι αυτονομιστικές αρχές στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες, η πόλη Ντονέτσκ υποβλήθηκε χθες Δευτέρα σε «μαζικό βομβαρδισμό» από τις δυνάμεις του Κιέβου, με «ισχύ, ένταση και διάρκεια άνευ προηγουμένου» από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες «σχεδόν 300 ρουκέτες και οβίδες του πυροβολικού» έπληξαν διάφορες συνοικίες, εξήγησαν.

Οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι μαιευτήριο της Ντονέτσκ επλήγη από τα ουκρανικά πυρά, χωρίς πάντως να κάνουν λόγο για θύματα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δημοσιοποίησαν φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σπασμένα παράθυρα και έγκυες που έχουν καταφύγει σε διάδρομο.

Η Ντονέτσκ είναι η πρωτεύουσα της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της μιας από τις δύο οντότητες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, η ανεξαρτησία της οποίας δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου. Χθες το πρωί, ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ντονέτσκ άκουσε αρκετές εκρήξεις.

«Ξεπέρασαν όλα τα όρια»

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στη Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε χθες τις ουκρανικές δυνάμεις πως «ξεπέρασαν όλα τα όρια» και «βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές».

Πρόσθεσε πως είναι «απαραίτητο» να κινητοποιηθούν «περισσότερες συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» για να υπερασπίσουν την Ντονέτσκ.

Στο Ντονμπάς – όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία – μαίνονται το τελευταίο διάστημα σφοδρές εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και αυτές της Μόσχας και των φιλορώσων αυτονομιστών, ειδικά στη Σεβεροντονιέτσκ, περίπου 150 χλμ. βόρεια της Ντονέτσκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024