Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Το ανθρώπινο κόστος στη Σεβεροντονιέτσκ είναι τρομακτικό για εμάς αλλά θα... προελάσουμε

Ζελένσκι: Το ανθρώπινο κόστος στη Σεβεροντονιέτσκ είναι τρομακτικό για εμάς αλλά θα… προελάσουμε

«Είναι απλώς τρομακτικό» το ανθρώπινο κόστος για εμάς στη μάχη της Σεβεροντονιέτσκ, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιμένοντας ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προελάσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα μας».

Το «ανθρώπινο κόστος» της μάχης για τη Σεβεροντονιέτσκ, πόλη στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, είναι «τρομακτικό», δήλωσε χθες Δευτέρα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook), καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους τις τελευταίες ημέρες, χωρίς πάντως σύμφωνα με το Κίεβο να την έχουν καταλάβει πλήρως.

«Είναι απλώς τρομακτικό»

«Το ανθρώπινο κόστος αυτής της μάχης είναι πολύ υψηλό για εμάς. Είναι απλώς τρομακτικό», είπε ο κ. Ζελένσκι στο καθημερινό βραδινό διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς, που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

«Η μάχη του Ντονμπάς θα παραμείνει σίγουρα στη στρατιωτική ιστορία ως μια από τις πιο σφοδρές στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

«Ως και 100 ουκρανοί στρατιώτες» σκοτώνονται και «500 τραυματίζονται καθημερινά» στις μάχες με τον ρωσικό στρατό, δήλωνε την περασμένη Πέμπτη ο ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ.

Ο κ. Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωνε την 1η Ιουνίου ότι ο στρατός του χάνει «από 60 ως 100» στρατιώτες την ημέρα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το απόλυτο κακό», είπε χθες βράδυ. Προτού προσθέσει: «δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να προελάσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα μας», καθώς οι περιοχές στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα που κατέχουν τα ρωσικά στρατεύματα έχουν «αποκλειστεί από τον πολιτισμό» αφού οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν κόψει «όλες τις επικοινωνίες» με τον έξω κόσμο.

Ζήτησε «περισσότερα όπλα»

Ο κ. Ζελένσκι για ακόμη μια φορά ζήτησε από τους Δυτικούς να προμηθεύσουν με «περισσότερα όπλα» τον ουκρανικό στρατό, την ώρα που οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Σεβεροντονιέτσκ και συνεχίζουν να σφυροκοπούν το ουκρανικό πυροβολικό.

Νωρίτερα χθες ο ουκρανός περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, δήλωνε ότι το «70-80% της πόλης» έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων και ότι «οι τρεις γέφυρες» που συνδέουν τη Σεβεροντονιέτσκ με τη δίδυμή της πόλη Λισιτσάνσκ έχουν πλέον «καταστραφεί».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024