Παντελής Καναράκης: Σφοδρές αντιδράσεις για την φωτογράφισή του ως Ιησού – Επτά ιερείς τον μηνύουν
Ο ηθοποιός ποζάρει με ακάνθινο στεφάνι και ντεκολτέ ενώ με τους συνεργάτες του αναπαριστούν τον Μυστικό Δείπνο.
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη.
Ο performer πόζαρε για γνωστό περιοδικό με ακάνθινο στεφάνι ως Ιησούς και με τους συνεργάτες έκανε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου.
Οι εικόνες αυτές εξόργισαν τους χρήστες των social media και σχολιάστηκαν εντόνως στις πρωινές εκπομπές. Επίσης, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση επτά ιερέων, οι οποίοι προσφεύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με την μήνυση ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος.
Όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα Εκκλησία online: «Κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά».
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ
Τι απαντά το περιοδικό
Το περιοδικό μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απαντά σημειώνοντας: «Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press ΚΟΙΤΑ έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο, Το συγκεκριμένα concept… είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δείνα που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.
Γι’ αυτό και τα μαύρα υγρά του Παντελή σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από αυτά που θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα “μαρτύρια”; Φυσικά από την πίστη και το Θεό. Γι’ αυτό και “φορά” επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μξ8ια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.
Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν. Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο μας δεν θα βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει.
Διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε… θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 10). Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους».
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)







































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442