Η Μάρτα Κόστιουκ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια την στάση που έχουν δείξει οι Ρώσοι αθλητές μέχρι τώρα για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στρατιωτικά στην χώρα.
Η Ουκρανή τενίστρια, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί υποκριτές τους τενίστες από την χώρα που εισέβαλε στην πατρίδα της, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως πρόκειται για υποκριτική στάση.
Παράλληλα, η Κόστιουκ εξέφρασε την διαφωνία της για την απόφαση των WTA και ATP, να επιτρέψουν στους Ρώσους να παίξουν σε τουρνουά, χωρίς να αναφέρεται η χώρα τους ή να εμφανίζεται η σημαία τους.
Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μάρτα Κόστιουκ:
«Κανένας Ρώσος δεν ήρθε να μου πει ότι λυπάται γι’ αυτό που κάνει η χώρα τους στην δική μου. Αυτό με πληγώνει. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν μεταφορές χρημάτων. Γι’ αυτό μιλάνε (για ειρήνη)».
«Δεν μου αρέσει αυτό που κάνουν. Δεν ονομάζουν την χώρα τους ως εισβολέα παρά μόνο μιλούν για ειρήνη. Δεν είναι μυστικό το πως εισέβαλε, ποιος βομβαρδίζει. Το να πεις «όχι στον πόλεμο» μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες. Ήμουν εκεί, ξέρω τι γίνεται. Ξέρω ανθρώπους που δεν θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία ή την Σοβιετική Ένωση. Ένα «όχι στον πόλεμο» δεν μου λέει τίποτα ως δήλωση. Δεν θα παραδοθούμε. Αυτό θέλει ο Πούτιν. Είναι τρελός και ξέρουμε ότι ούτε αυτός θα παραδοθεί. Θα παλεύουμε συνέχεια. Αλλά δηλώσεις αυτού του τύπου από τους αθλητές, δε μου λένε τίποτα».
«Θα είμαι σύντομη… Κοιτάξτε άλλα αθλήματα, τι έχουν κάνει. Θα το αφήσω έτσι».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Σλότερμπεκ είχε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 και η διοίκηση των Βεστφαλών του προσέφερε νέο πενταετές συμβόλαιο για να τον κρατήσει στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ έως το καλοκαίρι του 2031.
Όπως αποκαλύπτει γαλλικό Μέσο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στη λίστα της τον Ντιντιέ Ντεσάν, με τον 57χρονο προπονητή να αποχωρεί από τον πάγκο της Γαλλίας μετά το Μουντιάλ 2026, ύστερα από 14 χρόνια.
Έναν οικογενειακό Γολγοθά ανεβαίνει ο Αμερικανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Τζόρνταν ΜακΡέι, ο οποίος εγκατέλειψε το Ισραήλ και τη Χάποελ Χολόν, προκειμένου να είναι στο πλευρό του γιου και της οικογένειάς του.