Ουκρανία: Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις – Η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί λέει ο Πεσκόφ
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τι υποστηρίζει η Ουκρανία.
Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, τα στρατεύματα της χώρας διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους προσωρινά το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι να έρθει η απάντηση της Ουκρανίας. Όμως, όταν έφτασε η αρνητική απάντηση, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν ξανά.
Putin Ordered Troops to Stop #Ukraine Op But It Resumed After Kiev Refused to Negotiate, Peskov Says https://t.co/D9lZ84noWq
— Sputnik (@SputnikInt) February 26, 2022
«Χθες το απόγευμα, σε σύνδεση με τις αναμενόμενες συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία, ο Ρώσος πρόεδρος και ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης διέταξε τη διακοπή της επέλασης των κύριων δυνάμεων», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους το Σάββατο.
«Όταν η ουκρανική πλευρά ουσιαστικά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, η επέλαση των κύριων ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε το απόγευμα, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό πλάνο», είπε.
Τι αναφέρει η πλευρά της Ουκρανίας
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου επεσήμανε πως το Κίεβο απέρριψε τις συνομιλίες με τη Ρωσία επειδή «οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες».
Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε ότι η Ουκρανία έχει αποκρούσει την επίθεση της Ρωσίας και έχει στον έλεγχό της το Κίεβο και άλλες κομβικές πόλεις.
«Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται. Σε πολλές πόλεις και περιοχές της πολιτείας μας. Αλλά ξέρουμε ότι προστατεύουμε, – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών.
Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442