Σισμανόγλειο – Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους – Δεν θέλουν μετατροπή του για δεύτερη φορά σε νοσοκομείο Covid
Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Τους στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ.
Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του νοσοκομείου το πρωί της Τρίτης.
Οι εργαζόμενοι, όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους, αντιδρούν στη «μετατροπή του για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κοροναϊού, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό». Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών του Σισμανόγλειου στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα ραντεβού
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κοροναϊού, σημειώνοντας ότι «στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών», ενώ αναβάλλονται τα προγραμματισμένα – εδώ και μήνες- ραντεβού θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αυτών.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, ότι στο εν λόγω νοσοκομείο «αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κοροναϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο. Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορονοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κ.λπ.).
Επίσης, υπάρχουν δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια για 30 – 40 ασθενείς με κοροναϊό μεταξύ αυτών και διασωληνωμένων.
Τέλος, υπογραμμίζει: «Η ΜΕΘ 18 κλινών είναι πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές και διερωτάται: «Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κοροναϊό την ημέρα».
- Ιράν: «Μικρή παράκαμψη» που πάντως «χρειαζόταν», χαρακτηρίζει τον πόλεμο ο Τραμπ
- Χιλή: Ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις απελάσεις μεταναστών – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442