Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Dartz: Αντίδοτο στη διακριτικότητα

Dartz: Αντίδοτο στη διακριτικότητα

H εσθονικής καταγωγής φίρμα που έχει συνδέσει τη δραστηριότητα της με τα πολυτελή και διόλου διακριτικά οχήματα παρουσιάζει το νέο της θωρακισμένο δημιούργημα με αφετηρία μια Mercedes GLS

H Dartz είναι συνυφασμένη με οχήματα που εγγυώνται πολυτέλεια ισχυρή προστασία έναντι πολλών κινδύνων αν και σίγουρα όχι από τα βλέμματα καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει κανείς απαρατήρητος με ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Βέβαια προφανώς αυτός είναι και ο στόχος της εσθονικής φίρμας που παρουσιάζει το νέο της μοντέλο το οποίο υπόσχεται μέγιστη πολυτέλεια και προστασία από κακόβουλες επιθέσεις παντός είδους, όπως προδίδει άλλωστε η σχεδόν δυστοπική αισθητική του μοντέλου που θυμίζει περισσότερο τανκ.

Αφετηρία για το Prombron Black Alligator MMX Black Tiger Moon Edition όπως είναι η εξίσου διακριτική με την εμφάνισή του ονομασία του, αποτελεί η Mercedes GLS η οποία αποχωρίστηκε (μάλλον βίαια) από το αμάξωμά της και πλέον περιβάλλεται από πορτοκαλί-μαύρο συνονθύλευμα το οποίο θεωρητικά μιμείται τα χρώματα της τίγρης. Να σημειωθεί ότι οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα έχουν σχεδιαστεί για να παραπέμπουν στις ρίγες του ανωτέρω αιλουροειδούς.

Προσπερνώντας τις εξωτερικές του επιφάνειες, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο της Dartz διαθέτει τεχνολογία θωράκισης που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε πολιτικό όχημα με κύριο και εξαιρετικά ουσιαστικό πλεονέκτημα ότι το βάρος της κατασκευής δεν ξεπερνά αυτό της Mercedes GLS όπου βασίζεται.

Η εσθονική φίρμα δεν δίνει πολλές πληροφορίες για το μηχανικό σύνολο, σημειώνοντας μόνο ότι πρόκειται για V8 ο οποίος θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος αναλόγως με τις απαιτήσεις του δυνητικού αγοραστή.

Περνώντας στα «ουσιώδη» μέτρα προστασίας, το MMX δεν διαθέτει ορατές χειρολαβές ενώ σε περίπτωση απόπειρας παραβίασης, μια ηλεκτρική εκκένωση φροντίζει να αποτρέψει αποφασιστικά τον επίδοξο εισβολέα. Αυτό που λείπει επίσης είναι οι συμβατικοί καθρέφτες οι οποίοι αντικαθίστανται εξολοκλήρου από κάμερες που επιτηρούν τους εξωτερικούς χώρους. Το παζλ συμπληρώνουν αλεξίσφαιρα και ηλεκτροχρωματικά τζάμια τα οποία μπορούν να μετατραπούν από διαφανή σε πλήρως αδιαφανή… μαύρα και φώτα υψηλής αντοχής.

Στο εσωτερικό ορισμένες από τις οθόνες της Mercedes έχουν αντικατασταθεί από αναλογικά όργανα, ενώ την συνήθως πιο διακριτική εικόνα του γερμανού κατασκευαστή έχουν αντικαταστήσει υλικά όπως δέρμα από κροκόδειλο, καρχαρία, σαλάχι(;!) αλλά και χρυσό δημιουργώντας ένα περιβάλλον που να ταιριάζει με την εξωτερική εμφάνιση. Επίσης, η Dartz προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος ελέγχου βιομετρικών στοιχείων ως μια επιπλέον δικλείδας για την ασφάλεια.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές αν και δεδομένα θα είναι εξίσου εκκωφαντικές με την συνολική εμφάνιση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024