Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππούς και εγγονή τελείωσαν μαζί το πανεπιστήμιο και πήραν το πτυχίο

Παππούς και εγγονή τελείωσαν μαζί το πανεπιστήμιο και πήραν το πτυχίο

Ο παππούς κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο στα 88 του. Η εγγονή του τελείωσε το ίδιο πανεπιστήμιο στα 23 της. Και οι δυο πήραν το πτυχίο την ίδια μέρα.

Η Μέλανι Σαλαζάρ 23 ετών αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, το UTSA. Πήρε το πτυχίο της στις τέχνες και την επικοινωνία. Φόρεσε την τήβεννο και πετούσε το καπέλο της με χαρά ψηλά στον αέρα. Δίπλα της ένας άλλος κύριος που φορούσε και αυτός τήβεννο αλλά δεν πετούσε το καπέλο του στον αέρα ήταν εξίσου χαρούμενος.

Ήταν ο 88χρονος παππούς της ο Ρενέ Νέϊρα που αποφοίτησε και εκείνος την ίδια μέρα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είχε πάρει το πτυχίο του στα οικονομικά. Ο Ρενέ καθόταν στο καρεκλάκι του και καμάρωνε και για την εγγονή του αλλά και για κάτι που ο ίδιος κατάφερε να πραγματοποιήσει έστω στα 88 του.


Ο Ρενέ άρχισε να φοιτά στο κολέγιο τη δεκαετία του ΄50. Έφτασε μέχρι το πτυχίο αλλά δεν το πήρε γιατί παντρεύτηκε και έπρεπε να εργαστεί για να ζήσει την οικογένεια του. Το πανεπιστήμιο μέσα του δεν το παράτησε. Απλά το «πάγωσε» μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να το τελειώσει.

Μαζί στο πανεπιστήμιο

Και πράγματι η ευκαιρία του δόθηκε το 2016 όταν ξαναγράφτηκε για να συνεχίσει τις σπουδές του. Και στο ίδιο πανεπιστήμιο ξεκινούσε να σπουδάζει και η εγγονή του Μέλανι. Παππούς και εγγονή συναντιόντουσαν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Ποτέ δεν έκαναν μάθημα μαζί στο ίδιο αμφιθέατρο αφού είχαν διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά όπως λέει η Μέλανι, πολλά μεσημέρια έφαγαν μαζί στο εστιατόριο.

Ο Παππούς μόλις πήρε το πτυχίο δεν πήγε στο σπίτι για να το γιορτάσουν όλοι μαζί. Πήγε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με ανίατη ασθένεια.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024