Μητσοτάκης – Σημαντική «προίκα» η δημιουργία κέντρου τεχνητής νοημοσύνης
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, όπως στην αυτόνομη οδήγηση
Στην εκδήλωση για την ίδρυση της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης» την οποία διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης που θα συγκεντρώνει – όπως είπε – τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας είναι μία σημαντική προίκα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, όπως στην αυτόνομη οδήγηση.
- Αρκάς: Μια καλημέρα για την Καθαρά Δευτέρα
- Συνταγή: Ταραμοσαλάτα με πατάτα, ψωμί ή καρύδια
- Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι η Βαρβάκειος – Πλήθος κόσμου στην αγορά
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
- Η επιστήμη ξέρει ποιο είναι το σωστό πρωινό
- Καιρός: Αίθριος την Καθαρά Δευτέρα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442