Άνδρος-Δημοτικό Σχολείο γίνεται Πολιτιστικό Κέντρο
Ένα ανενεργό δημοτικό σχολείο στην Άνδρο θα μετατραπεί σύντομα σε πολιτιστικό κέντρο. Πρόκειται για την ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες ενός Πολιτιστικού Κέντρου
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η μετατροπή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο, μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 891.560,00€.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η πράξη «Αξιοποίηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο» με το ποσό των 891.560,00 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 με την συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Το έργο αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό πολιτιστικές δραστηριότητες.
Πρόκειται για την ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες ενός Πολιτιστικού Κέντρου.
Το έργο θα συμβάλει στην προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, στην προαγωγή του πολιτισμού και των εθίμων, θα φιλοξενεί δράσεις πολιτιστικών συλλόγων, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, θα προσφέρει διεξόδους επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, ενώ θα δημιουργήσει θέσεις μόνιμης ή μερικής απασχόλησης.
Τα υφιστάμενα κτίρια θα επισκευαστούν και θα εκσυγχρονιστούν, ενώ θα υπάρχει και η προσθήκη 2 νέων.
Δημιουργούνται :
– Κεντρική Είσοδος με προθάλαμο.
– Αίθουσα Εκθέσεων.
– Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων των τοπικών συλλόγων .
-Αίθουσα των καλλιτεχνικών (ζωγραφικής –χειροτεχνιών).
– W.C. ανδρών (2) – γυναικών (2) και ΑΜΕΑ.
-Γραφείο Διευθύνσεως
-Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του κτιρίου.
«Αρχίζει η υλοποίηση μιας ακόμα υποδομής στο Νησί μας που θα αναβαθμίσει την ζωή των μόνιμων κατοίκων, θα προάγει τον πολιτισμό και θα αποτελέσει μαζί και με άλλες δράσεις ένα επιπλέον «λιθαράκι» στην τουριστική και άρα οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.
- Αγρότες: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442