Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2 : Κρητικά… κάλαντα και -11 η ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2 : Κρητικά… κάλαντα και -11 η ΑΕΚ

Η χριστουγεννιάτικη… κατάρα συνεχίστηκε για την ΑΕΚ! Με τρομερή εμφάνιση, ο ΟΦΗ… άλωσε το Ολυμπιακό Στάδιο, επικρατώντας των «κιτρινόμαυρων» με 2-1. Στο -11 από τον Ολυμπιακό η Ένωση.

«Μαύρα» Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, με τον ΟΦΗ να της λέει τα… κάλαντα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Η κατάρα των Χριστουγέννων έκανε και πάλι την εμφάνισή της για τον Δικέφαλο, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να επικρατεί με 2-1.

Οι Κρητικοί χόρεψαν… πεντοζάλη την Ένωση στο Ολυμπιακό Στάδιο και την έστειλαν στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά από 15 αγωνιστικές στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση με 22 βαθμούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με γκολ του Βράνιες, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή με τέρματα των Λάμπρου και Καμάου.

Τρομερό το γκολ του 26χρονου, που άδειασε τον Χατζισαφί, εκτελώντας τον Τσιντώτα για το 1-2. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Αμραμπατ να αστοχεί από την άσπρη βούλα στο 87ο λεπτό.

Τη… σόκαρε στο πρώτο μέρος ο Λάμπρου

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας την πρώτη, καλή ευκαιρία στο 3ο λεπτό. Αμαρκάριστος ο Τζαβέλλας, έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ψηλά, κερδίζοντας εύκολα τη μπάλα, με τη δεύτερη φάση να έρχεται στο 8ο λεπτό. Υπέροχη σέντρα από τον Τσούμπερ στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, με τον Αραούχο να μη βρίσκει όπως θέλει την μπάλα.

Στο 14΄, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος πάτησε περιοχή και πάσαρε, με τον Βράνιες να πλασάρει από κοντά για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος έφτασε μια… ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματά του. Από τις κόντρες ωφελήθηκε ο Αραούχο, με τον Αργεντινό να σουτάρει και τον Επασί να μπλοκάρει.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Σέντρα του Μαρινάκη, με τον Λάμπρου να βρίσκεται ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, εκτελώντας τον Τσιντώτα για το 1-1.

Αμέσως μετά, υπήρξε ένταση στο ΟΑΚΑ, με τον Σιμόες να ανταλλάσσει κάποιες κουβέντες με τον Τοράλ, ώσπου ο Βράνιες έσπευσε στο σημείο και έσπρωξε τον Ισπανό χαφ του ΟΦΗ, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα.

Στο 30΄, οι Κρητικοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 1-2. Ο Λάμπρου έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε την παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τοράλ να αστοχεί εξ επαφής. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

«Βροχή» από ευκαιρίες και η… μπίλια στο «διπλό»

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την ΑΕΚ να χάνει πολλές ευκαιρίες. Στο 47΄, το ωραίο σουτ του Αραούχο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σιμόες βρήκε δίχτυα, αλλά ο Βράνιες ήταν εκτεθειμένος, επηρεάζοντας τη φάση.

Στο 50΄, γύρισμα του Τσούμπερ, με τον Μάνταλο να κάνει κάκιστο τελείωμα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 53΄, η αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο κατέληξε στα χέρια του Επασί.

Στο 60΄, οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα. Τρομερή αντεπίθεση των παικτών του ΟΦΗ, απίθανο άδειασμα του Καμάου στον Χατζισαφί και ιδανικό τελείωμα για το 1-2. Μόλις 2 λεπτά βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ο 26χρονος, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, με τους Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ να αστοχούν από καλή θέση. Στο 86ο λεπτό, ο Κουμπαράκης υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Μπαλογιάννη, με τον Αμραμπατ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Μαροκινός σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνιά του Επασί, αστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία… ζαριά της Ενωσης στο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να φεύγει από το ΟΑΚΑ με ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (65′ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (65′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77′ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (65′ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84′ Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (58′ Καμάου), Λάμπρου (65′ λ.τρ. Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (65′ Καστάνιος), Τοράλ (77′ Γιαννούλης)

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024