Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Λαμία 1-0 – Ελ Αραμπί και 10X10!

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0 – Ελ Αραμπί και 10X10!

Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ του Ελ Αραμπί νίκησαν τη Λαμία με 1-0 στο Καραϊσκάκη και πέτυχαν τη 10η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα – Ξανά στο +11 από την ΑΕΚ!

Ασταμάτητος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη για την 15η αγωνιστική της Superleague και πέτυχε την 10η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 22’, με τον Μαροκινό επιθετικό να σκοράρει για τέταρτη φορά στα τελευταία δύο παιχνίδια και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά. Με αυτό το γκολ έφτασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Καρλίτος.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, εάν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ενώ στο 16’ έχασαν πέναλτι με τον Ελ Αραμπί, το οποίο απέκρουσε ο Σέρβος πορτιέρο.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 41 βαθμούς και βρίσκεται στο +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ, που υποδέχεται αύριο το βράδυ τον ΟΦΗ (20/12, 19:30).

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο παιχνίδι του Κυπέλλου που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό (22/12), τον οποίο θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς του 3-2 της Λειβαδιάς. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν την ανατροπή και να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, με τους Ρόνι Λόπες, Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τη Λαμία με την εξής 11άδα: Σαράνοφ – Προβυδάκη, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά, Γκέντσογλου, Τζανδάρη, Ελευθεριάδη, Νούνιες, Ρόμανιτς και Αραμπούλι.

Καταιγισμός ευκαιριών, χαμένο πέναλτι και γκολ

Οι Πειραιώτες πήραν από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισαν να… σφυρικοπούν την άμυνα της Λαμίας, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν στο δικό τους μισό και με διπλή ζώνη άμυνας να προσπαθούν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Σαράνοφ.

Στο 8’ ο Εμβιλά είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, σούταρε με τη μία με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε ενστικτωδώς. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκέντσογλου στον Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός με μια ωραία μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μασούρα με τον Σαράνοφ, ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε το σουτ του Ελληνα μεσοεπιθετικού, αλλά ο Αγκιμπού μπήκε στη φάση, ανετράπη και ο Γκορτσίλας έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Ελ Αραμπί έστησε την μπάλα, εκτέλεσε στη δεξιά πλευρά του Σαράνοφ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έπεσε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Μαροκινού επιθετικού. Το χαμένο πέναλτι του Αφρικανού πείσμωσε τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους και άρχισαν να δημιουργούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Καταιγισμός ευκαιριών, αλλά και… αποκρούσεων από τον Σαράνοφ. Στο 20’ ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αγκιμπού σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, σούταρε δυνατά, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν.

Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία κέρδισε κόρνερ και ανέβασε κόσμο στα καρέ του Βατσλίκ, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να βγαίνει ταχύτατα στην αντεπίθεση και να κάνει το 1-0 με τον Ελ Αραμπί. Ο Λαλά έκανε την κάθετη πάσα στον Αγκιμπού Καμαρά, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Η μπάλα όμως έφτασε στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να παίρνει το… ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ.

Στο 25’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ρόνι Λόπες. Ο Μπουχαλάκης άνοιξε ωραία στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά για μια ακόμα φορά ο Σαράνοφ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε ένα ακόμα σουτ. Οι παίκτες των Πειραιωτών ζήτησαν πέναλτι για χέρι, με τον Γκορτσίλα, όμως, να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν άλλες δύο ευκαιρίες. Στο 28’ με τον Ελ Αραμπί και ένα λεπτό αργότερα με τον Αγκιμπού. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του Μαροκινού, μετά τη σέντρα του Σισέ, έφυγε άουτ. Στη δεύτερη το σουτ που έκανε ο Αγκιμπού έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.

Μετά το μισάωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Στο ίδιο μοτίβο…

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους στο πρώτο πεντάλεπτο να δημιουργούν δύο ευκαιρίες με Μασούρα και Ελ Αραμπί. Στο 48’ ο διεθνής μεσοεπιθετικός απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, σούταρε απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Σισέ. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Αφρικανός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έβαλε στο ματς τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μαντί Καμαρά και έβγαλε τους Μασούρα και Μπουχαλάκη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου απάντησε στο 67’ με τους Μανουσάκη και Τιρόνε στις θέσεις των Ελευθεριάδη και Γκονζάλες.

Στο 76’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τικίνιο και Ονιεκούρου αντί των Ελ Αραμπί και Ρόνι Λόπες. Πεντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ονιεκούρου έδωσε μαγική πάσα στον Τικίνιο, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, ο Βραζιλιάνος σούταρε, αλλά ο κίπερ της Λαμίας απέκρουσε. Μια ακόμα επέμβαση στο ματς από τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη, με την οποία βρίσκεται στο +11 από την ΑΕΚ, που αγωνίζεται αύριο με τον ΟΦΗ (20/12, 19:30).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57′ Μαντί Καμαρά), Μασούρας (57′ Ροντρίγκες), Α. Καμαρά (90’+1′ Μπα), Λόπες (76′ Ονιεκούρου), Αραμπί (76′ Τικίνιο).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης (85′ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης (67′ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Νούνιες (67′ Τιρόνε), Αραμπούλι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024