Χανιά – Σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών οι ιερείς που προφυλακίστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου
Οι δύο ιερείς στα Χανιά εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη στην περιοχή.
Σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών, έθεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος, τούς δύο ιερείς που ανήκουν στη Μητρόπολη του, οι οποίοι χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για εμπλοκή τους σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση σε χωριό του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά.
Σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη αναφέρει τα εξής:
«Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.
3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.
4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια».
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442