Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βιλερμπάν αναφέρθηκε στο πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός για να κάνει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» και να πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι θα είναι κλειδί η άμυνα πάνω στους βασικούς γκαρντ της γαλλικής ομάδας, Οκόμπο και Τζόουνς, ενώ μίλησε και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το παιχνίδι με την Βιλερμπάν: «Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το πώς ήμασταν κόντρα στην Μπάγερν, αλλά το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Άμα δείτε τα ματς της Βιλερμπάν, πολλές φορές ήταν μπροστά και στο τέλος έχασε. Προέρχονται από 4 ήττες αλλά αυτό έχει να κάνει με το ποσοστό των βασικών παικτών τους, του Τζόουνς και του Οκόμπο. Στα τελευταία 4 ματς δεν σουτάραν καλά, όμως συνεχίζουν να είναι πολύ συμπαγείς στην άμυνα και να δημιουργούν προβλήματα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω σε αυτούς τους δύο, καθώς πρόκειται για τους χειριστές και από πλευράς μας να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε όλα αυτά που μετράνε στο σύγχρονο μπάσκετ».
Για την διαφορά της Μπάγερν με τη Βιλερμπάν: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις ομάδες. Σε κάθε μια έχεις το πλάνο σου. Απαράβατος όρος είναι το ότι πρέπει να πασάρεις τη μπάλα. Εάν επιτεθείς εγωιστικά απέναντι σε αυτές τις ομάδες δεν θα έχεις αποτέλεσμα, άρα θα πρέπει να είναι έτοιμοι οι παίκτες και στην άμυνα να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που δείξαμε χτες στο πρώτο ημίχρονο».
Για τις απουσίες της Βιλερμπάν και τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν. Φυσικά παίζουν ρόλο οι απουσίες. Ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας, παίζει καλά και χαιρόμαστε όλοι για αυτό, αλλά έχουν αρκετούς καλούς παίκτες στη φροντ λάιν. Πάντα επικεντρώνουμε στην ομαδικότητα και όχι στα ατομικά χαρακτηριστικά».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.