Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Amazon – Η μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Amazon – Η μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Με στελέχη της Amazon Web Services, αναμένεται να συναντηθεί αύριο στις 9.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με στελέχη της Amazon Web Services, αναμένεται να συναντηθεί στις 9.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Η επένδυση

H Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα τη δημιουργία 30 νέων τοπικών ζωνών «local zones», προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες στη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud.

Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Θα λανσάρουμε πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες τοπικές ζώνες AWS θα διατεθούν από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Κένυα, Ολλανδία , τη Νορβηγία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Amazon Web Services.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks και αφορά σε οικονομικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με επίκεντρο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Σκοπός είναι ο κόμβος να αποτελέσει μοχλό υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η χώρα αναφορικά με την ψηφιακή μετάβαση.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την Amazon Web Services

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024