Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – ΟΦΗ 3-1 – «Οβίδα» πρόκρισης από Ιτούρμπε

Άρης – ΟΦΗ 3-1 – «Οβίδα» πρόκρισης από Ιτούρμπε

Με γκολάρα του Παραγουανού στις καθυστερήσεις ο Άρης κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Αν ο Άρης περάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου, καθώς εκκρεμεί και το παιχνίδι στην Κρήτη, θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Χουάν Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός, «σφράγισε» τη νίκη (3-1) της ομάδας του επί του ΟΦΗ στις καθυστερήσεις, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ, με έναν «κεραυνό» έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Άρης απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ, κάτι το οποίο δικαιούταν με βάση την εικόνα του αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με τα πέναλτι των Γκάμα και Καμαρά. Όλα έδειχναν ότι θα έχουν εύκολο έργο,, όμως, ο ΟΦΗ αντέδρασε και έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα μείωσε με τον Καστάνιος στο 56ο λεπτό. Ο Ιτούρμπε, όμως, ήταν αυτός, που τελικά απέδωσε δικαιοσύνη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η μάχη της τακτικής

Δυο αλλαγές έκανε ο Άκης Μάντζιος στην ενδεκάδα, σε σχέση με το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντενις επέστρεψε στο βασικό σχήμα μετά από 2.5 μήνες και πήρε τη θέση του τραυματία Κουέστα κάτω από την εστία. Ακόμα, ο Μπρούνο Γκάμα πήρε θέση στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, ενώ εκτός έμεινε ο Μανσίνι. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τον Καμαρά στη κορυφή της επίθεσης. Ο Νίκος Νόμπλιας προτίμησε σύστημα 4-3-3, με τον Βάτερμαν να αντικαθιστά τον Επασί κάτω από την εστία, τον Ντε Γκούζμαν να παίρνει τη θέση του Μεγιάδο στα χαφ και τους Καμάου και Καστάνιος να είναι τα νέα πρόσωπα στην επίθεση.

Πίεση από τον Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και περιόρισε τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση ψηλά, με αποτέλεσμα να κλέψουν αρκετές φορές την μπάλα. Στο 2΄ οι κιτρινόμαυροι είχαν τη πρώτη τελική στο παιχνίδι, όταν και μετά από σέντρα του Γκάμα από δεξιά, ο Καμαρά έπιασε τη κεφαλιά, όμως, ο Βάτερμαν μπλόκαρε τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπράμπετς δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 11΄, η πρώτη τελική για τον ΟΦΗ, με το σουτ του Λάμπρου που μπλόκαρε ο Ντένις.

Άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Γκάμα, «έπνιξε» κόκκινη ο Φωτιάς

Στο 15ο λεπτό η υπεροχή του Άρη «καρποφόρησε». Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλα ανάμεσα σε Σάσα και Σούντγκρεν, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα, ο Καμαρά πετάχτηκε και πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Βούρος τον «γκρέμισε». Ο Φωτιάς έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, στη συνέχεια, όμως και μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι, χωρίς, όμως, να αποβάλλει ως όφειλε τον παίκτη του ΟΦΗ. Ο Γκάμα εκτέλεσε στο 16΄το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον Άρη (1-0). Μετά το τέρμα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι, οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν για το επόμενο δεκάλεπτο την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ντένις. Αντίθετα ο Άρης συνέχισε να είναι επικίνδυνος και να αναπτύσσεται κυρίως από την δεξιά πλευρά. Στο 30΄μετά από γέμισμα του Γκάμα, ο Γκάνεα έπιασε απευθείας σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και αριστερά, ενώ η μπάλα κατέληξε άουτ.

Άτυχος ο Γκαγιέγος

Σαν να μην έφτανε στον Νίκο Νόμπλια το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ήρθε και ο τραυματισμός του Γκαγιέγος στο 31ο λεπτό. Ο μέσος του ΟΦΗ τραυματίστηκε στα πλευρά μετά από μια μονομαχία με παίκτη του Άρη και δεν κατάφερε να συνεχίσει, με τον Μεγιάδο να παίρνει τη θέση του στην μεσαία γραμμή. Στο 37΄ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Μετά από σέντρα του Σούντγκρεν από δεξιά, ο Φαμπιάνο έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ και κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τοράλ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, χωρίς, όμως, να απειλήσει την εστία του Ντένις.

Νέο πέναλτι και 2-0 με Καμαρά

Ο Άρης ήταν καλύτερος και διπλασίασε τα τέρματα του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Καμαρά. Στο 45΄ ο Μεγιάδο μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, ο Μεγιάδο τον ανέτρεψε και ο Φωτιάς έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Διαμαντόπουλος, όμως, τον έστειλε στο VAR και αφού έλεγξε την φάση υπέδειξε το πέναλτι υπέρ του Άρη, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Μαυριτανός επιθετικός.

Ξεκίνημα με αλλαγές

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς, όμως, να αλλάξουν και τα συστήματα τους. Ο Μανσίνι πέρασε στη θέση του Γκαρσία στην αριστερή πλευρά της επίθεσης για τον Άρη, ενώ αντίστοιχα και ο Τσιλιανίδης αντικατέστησε τον Καμάου. Ο Νίκος Νόμπλιας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μισού του αγώνα και ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν μπροστά, καθώς ο Άρης τους περιόρισε και πάλι σε παθητικό ρόλο.

Μείωσε ο Καστάνιος, 2-1

Ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη του ουσιαστικά κλασσική ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από πάσα του Τοράλ, ο Καστάνιος μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τοράλ έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Ακυρώθηκε αυτογκόλ του Διαμαντή με VAR

Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και να συνέλθει από το σοκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 66΄με την …βοήθεια του Διαμαντή, όμως, μετά από έλεγχο της φάσης από τον VAR το γκολ δεν μέτρησε. Συγκεκριμένα, υποδείχθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Εντιαγέ, που στη συνέχεια πάσαρε στον Καμαρά, από το σούτ του οποίου και την απόκρουση του Βάντερσον, η μπάλα χτύπησε στον Διαμαντή και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 76΄ ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Λάμπρου με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Γκολάρα από Ιτούρμπε και 3-1

Ο Χουάν Ιτούρμπε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης στη θέση του Γκάμα. Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός, που «άκουσε» πολλά για την μέχρι τώρα παρουσία του, ήταν αυτός που έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από κόρνερ – για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ότι ήταν άουτ- και σέντρα του Μανσίνι και απομάκρυνση των αμυντικών του ΟΦΗ, ο Παραγουανός με έναν «κεραυνό» έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτα του Βάντερμαν.

Άρης (A. Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (69′ Λούμορ), Τζέγκο, Σάσα (86′ Μάνος), Γκαρσία (46′ Μανσίνι), Εντιαγέ (69′ Ιτούρμπε), Γκάμα (69′ Ματίγια), Καμαρά

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγκος (32′ Μεγιάδο), Τοράλ (64′ Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου (84′ Γιαννούλης), Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83′ Γιάννου)

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024