Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα σενάρια πρόκρισης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Τα σενάρια πρόκρισης Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Φενερμπαχτσέ (22:00) για το Europa League και ο Δικέφαλος παίζει στην Μπρατισλάβα με την Σλόβαν (19:45) για το Conference League – Όλα τα σενάρια για τις δύο ελληνικές ομάδες.

Κρίσιμα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνουν απόψε o Ολυμπιακός και o ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Πειραιά να υποδέχεται στο Καραϊσκάκη την Φενερμπαχτσέ (22:00), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και τον Δικέφαλο να αγωνίζεται στην Σλοβακία απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, για την 5η στροφή των ομίλων του Europa Conference League.

Αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πορείες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Πρώτος στη… μάχη ρίχνεται ο Δικέφαλος του Βορρά, με το παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας να αρχίζει στις 19:45. Πριν την έναρξη της πέμπτης αγωνιστικής του Europa Conference League, η βαθμολογία στον όμιλο του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

Κοπεγχάγη 9 (9-5)
Σλόβαν Μπρατισλάβας 7 (8-5)
ΠΑΟΚ 7 (6-4)
Λίνκολν 0 (2-11)

Ο ΠΑΟΚ και η Σλόβαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με την ομάδα της Μπρατισλάβας να είναι από πάνω λόγω του δεύτερου κριτηρίου ισοβαθμίας, το οποίο είναι η διαφορά τερμάτων. Η Σλόβαν έχει 8-5 (+3) και ο Δικέφαλος 6-4 (+2).

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει πάση θυσία τη νίκη στη Σλοβακία, προκειμένου διατηρήσει τις ελπίδες του για την πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης. Ο δεύτερος πάει στα μπαράζ με τους τρίτους του Europa League, με τους νικητές να περνούν στους «16».

Ο Δικέφαλος με νίκη θα φτάσει τους 10 πόντους και ουσιαστικά θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση (σ.σ θα υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Σλόβαν), καθώς την τελευταία αγωνιστική των ομίλων αντιμετωπίζει στην Τούμπα την αδύναμη Λίνκολν, που έχει 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Παράλληλα, με νίκη ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει ζωντανός για την πρώτη θέση του ομίλου. Με δεδομένο ότι η Κοπεγχάγη θα κερδίσει την αδύναμη Λίνκολν, εάν η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικρατήσει στην Μπρατισλάβα, θα παραμείνει στο -2 από τον σύλλογο της Δανίας, που θα φτάσει τους 12 πόντους.

Σε αυτή την περίπτωση όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όταν ο ΠΑΟΚ, όπως προαναφέραμε, θα υποδεχθεί την Λίνκολν, ενώ η Κοπεγχάγη θα υποδεχθεί την Σλόβαν. Ο Δικέφαλος θα θέλει νίκη δική του και ήττα της Κοπεγχάγης, για να τερματίσει σίγουρα στην πρώτη θέση του ομίλου. Σε περίπτωση που έρθει ισόπαλο το ματς στη Δανία και ο ΠΑΟΚ κερδίσει, ο Δικέφαλος και η Κοπεγχάγη θα έχουν από 13 πόντους. Τα μεταξύ τους ματς ήρθαν 1-2 (σ.σ σε Δανία και Τούμπα) και η πρωτιά θα κριθεί σύμφωνα με το δεύτερο κριτήριο, που είναι η διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Κοπεγχάγη είναι στο +4 (9-5) και ο Δικέφαλος στο +2 (6-4).

Εάν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από την Σλόβαν, θα μείνει οριστικά τρίτος και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού οι Σλοβάκοι θα φτάσουν τους 10 και έχουν επίσης υπέρ τους την ισοβαθμία.

Το πρόγραμμα της 5ης και της 6ης αγωνιστικής:

Τα σενάρια για τον Ολυμπιακό

Μεγάλο ματς απόψε στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα υποδεχθεί στις 22:00 τη Φενερμπαχτσέ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής, η βαθμολογία στον όμιλο των Πειραιωτών έχει ως εξής:

Άιντραχτ 10 (7-3)
Ολυμπιακός 6 (7-6)
Φενερμπαχτσέ 5 (6-6)
Αντβέρπ (3-8)

1) Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
2) Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με τρίτο από τους ομίλους του Champions League
3) Ο 3ος προκρίνεται στον έξτρα γύρο του Europa Conference League
4) Ο 4ος αποκλείεται

Πως θα βγει πρώτος ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρίσκονται στο -4 από την Άιντραχτ, αλλά έχουν ακόμα ελπίδες για την πρώτη θέση. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να νικήσουν απόψε την Φενερμπαχτσέ και να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Παράλληλα, θέλουν η Άιντραχτ να πάρει έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια με Αντβέρπ (εντός) και Φενερμπαχτσέ (εκτός).

Εάν ο Ολυμπιακός πάρει τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια και η Άιντραχτ κάνει δύο ήττες, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 10 πόντους. Οι Γερμανοί ωστόσο υπερτερούν στην ισοβαθμία, καθώς έχουν κερδίσει και τα δύο ματς με τους Πειραιώτες.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1) Πόντοι στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
2) Διαφορά των γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
3) Τα γκολ υπέρ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
4) Διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
5) Γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
6) Εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
7) Νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
8) Εκτός έδρας νίκες στα παιχνίδια του ομίλου
9) Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κόκκινη με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, κίτρινη = 1 πόντος)
10) Κατάταξη στην UEFA

Πως θα βγει δεύτερος

Ο ρεαλιστικός στόχος για τον Ολυμπιακό είναι η δεύτερη θέση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με νίκη απόψε κόντρα στην Φενερμπαχτσέ θα φτάσουν τους 9 βαθμούς και θα βρίσκονται στο +4 από την τούρκικη ομάδα. Μια διαφορά που δεν καλύπτεται σε μια αγωνιστική, με την ομάδα του Πειραιά να εξασφαλίζει από απόψε τη δεύτερη θέση.

Εάν το ματς στο Φάληρο λήξει ισόπαλο, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα παραμείνουν μπροστά και θα χρειαστούν νίκη στην Άντβερπ ή ήττα της Φενέρ από την Άιντραχτ την τελευταία αγωνιστική.

Πως θα βγει τρίτος

Εάν οι Πειραιώτες  ττηθούν από τη Φενερμπαχτσέ τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Τούρκοι θα βρεθούν στο +2 από τον Ολυμπιακό, που θα θέλει νίκη στο Βέλγιο και ήττα των Τούρκων από την Άιντραχτ την τελευταία αγωνιστική.

Εάν οι Τούρκοι κερδίσουν στη Γερμανία, οι Ερυθρόλευκοι ό,τι και εάν κάνουν στο Βέλγιο, θα τερματίσουν στην τρίτη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ του Europa Conference League.

Σε περίπτωση ισοπαλίας των Τούρκων στη Γερμανία και νίκη τους Ολυμπιακού στο Βέλγιο, η ομάδα του Πειραιά και η Φενερμπαχτσέ θα ισοβαθμούν και θα ισχύσουν τα παραπάνω κριτήρια για τα ποια ομάδα θα πάρει τη δεύτερη θέση.

Το… κακό σενάριο

Υπάρχει και ένα.. .τρελό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο εάν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τη Φενέρ και η Αντβέρπ κάνει το «2 στα 2» στις τελευταίες αγωνιστικές, οι Βέλγοι θα πάρουν την τρίτη θέση και οι Ερυθρόλευκοι θα τερματίσουν στην 4η θέση και θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της 5ης και 6ης αγωνιστικής:

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024