Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα σενάρια για την προσπάθεια της Εθνικής να πάει στο Μουντιάλ

Όλα τα σενάρια για την προσπάθεια της Εθνικής να πάει στο Μουντιάλ

Η παράξενη, δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη εξίσωση που διατηρεί ελπίδες για την Εθνική ακόμα και με ήττα την Τρίτη στη Στοκχόλμη.

Δύο ματς. Ένα αυτό που πέρασε νικηφόρα στο Μπατούμι απέναντι στη Γεωργία. Και ένα αυτό που έρχεται στη Στοκχόλμη απέναντι στη Σουηδία το βράδυ της Τρίτης. Έξι βαθμοί. Αυτός είναι ο στόχος της Ελλάδας για να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αυτούς τους υπολογισμούς κάναμε όλοι πριν από τα παιχνίδια.

Κι όμως. Υπάρχει κι άλλο… μονοπάτι. Μετά τη σημερινή νίκη η βαθμολογία της Ελλάδας δείχνει εννιά. Εννιά σε πέντε αγώνες. Η Σουηδία, μετά τη νίκη της απέναντι στο Κόσοβο, είναι στους 12. Επίσης σε πέντε αγώνες. Και η Ισπανία, που δεν θα αγωνιστεί καθόλου στα προκριματικά λόγω Nations League αυτές τις μέρες, είναι στους 13 βαθμούς σε έξι αγώνες. Στο -4 από την Ισπανία η Εθνική, στο -3 από τη Σουηδία.

Δεν συζητάμε πως αν οι παίκτες του Φαν Σιπ φύγουν με διπλό από τη Στοκχόλμη θα αυξήσουν κατά πολύ τις ελπίδες τους για να βρεθούν τουλάχιστον στη δεύτερη θέση του ομίλου. Θα δημιουργήσουν μια συνθήκη… χάους. 12 βαθμούς μαζί με τη Σουηδία, στο -1 και οι δύο από την Ισπανία. Ωστόσο αυτό το… μονοπάτι που λέγαμε σε περίπτωση ήττας θα εμφανιστεί μπροστά μας ακόμα και με ήττα. Και θα κυνηγάμε την… Ισπανία. Σε μια δυσκολη μεν εξίσωση, αλλά όχι απίθανη. Θα χρειαστούν δύο νίκες της Εθνικής και μη νίκη των Ισπανών την τελευταία αγωνιστική.

Εξηγούμαστε. Αν η Ελλάδα χάσει στη Σουηδία, αλλά κερδίσει την Ισπανία την 7η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, τότε θα είναι η Ισπανία στους 13 κι εμείς στους 12. Και την τελευταία αγωνιστική; Η Ελλάδα φιλοξενεί το Κόσοβο και η Ισπανία τη Σουηδία, μια Σουηδία που πιθανόν να θέλει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να πάρει την πρώτη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στο Μουντιάλ (ο δεύτερος παίζει πλέι οφ για την πρόκριση).

Υπάρχει, φυσικά, ακόμα και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει πρώτη στον όμιλό της και να περάσει απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Με τρεις νίκες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια με Σουηδία (εκτός), Ισπανία (εντός), Κόσοβο (εντός) η Ελλάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ του 2022.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024