«Από Σμύρνη Σαλονίκη» – Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που δεν θα παίξουν φέτος στην δημοφιλή παράσταση
Δύο απρόσμενες αποχωρήσεις από τον θίασο
Θυμάστε την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»;
Σημείωσε απανωτά sold out και συζητήθηκε όσο λίγες.
Η επιτυχία της οφείλεται, φυσικά, στο προσφιλές στο ελληνικό κοινό θέμα, αλλά και στην εργατικότητα και εξυπνάδα της Μιμής Ντενίση.
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ >> https://t.co/dFnlEzSE0N pic.twitter.com/2WKtqfpX2U
— zougla.gr (@zougla_online) December 4, 2019
Φυσικά, το λαμπερό cast συνέβαλε στο να προσέλθει κόσμος στο θέατρο και, δικαίως, αφού είχαμε να κάνουμε με πολύπειρους και καλούς ηθοποιούς, στην πλειοψηφία τους.
Ο Δημήτρης Μακαλιάς ήταν από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» από την πρώτη σεζόν που ανέβηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Ο ηθοποιός υποδυόταν τον γιο της Φιλιώς (σ.σ. Μιμή Ντενίση), τον Βασιλάκη, ο οποίος ερωτεύτηκε τη Ζαχαρούλα, την ψυχοκόρη του σπιτιού, την Κατερίνα Γερονικολού.
Το έργο ολοκληρωνόταν με τους ήρωες να φεύγουν από τη Σμύρνη και να αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.
Η παράσταση παίχτηκε για δύο σεζόν στο θέατρο, όπου ήταν κάθε μέρα sold out και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.
Με αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι ο #πολιτισμός δεν μπορεί να απουσιάζει από τη ζωή μας, το #Ίδρυμα_Μείζονος_Ελληνισμού ανακοινώνει την #επανέναρξη των #παραστάσεων του έργου «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.https://t.co/UHzDCZUao4 pic.twitter.com/qG1oZDUhqS
— ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (@RADIOTILEORASI) June 11, 2020
Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης οδήγησε στο… σίκουελ «Από Σμύρνη Σαλονίκη» που ανέβηκε τη σεζόν 2019- 2020 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Και σε αυτή πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Κατερίνα Γερονικολού, αφού η ιστορία συνέχισε με την εγκατάσταση της Φιλιώς και της Ζαχαρούλας και του Βασιλάκη, που παντρεύτηκαν, στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση σταμάτησε αναγκαστικά λόγω του κοροναϊού και συνεχίζεται φέτος.
Μόνο που ο Δημήτρης Μακαλιάς θα λείπει από το καστ!
Ο ηθοποιός έχει κλείσει να παίξει στο «Σεσουάρ για δολοφόνους» που θα ανέβει αυτόν τον χειμώνα στο θέατρο Λαμπέτη, μαζί με τη Δανάη Μιχαλάκη, την Τζένη Θεωνά, τον Ζήση Ρούμπο, τον Ιωάννη Απέργη κ.ά.
Εκτός από τον Δημήτρη Μακαλιά στην ίδια παράσταση δεν θα παίζει φέτος ούτε η σύζυγός του, Αντιγόνη Ψυχράμη.
Το υπόλοιπο κάστ παραμένει ως έχει και αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους.
Η παράσταση «Από Σμύρνη Σαλονίκη» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
- Η Γερμανία στρέφεται στη Vaca Muerta
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442