Πατάτες ογκρατέν – Η συνταγή του σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμου Ζαχαράτου, που θα τις απογειώσει
Ας το παραδεχτούμε: Είναι αδύνατον να αντισταθούμε σε αυτή τη λιχουδιά
Εύκολη, γρήγορη και απολαυστική, πρόκειται για μια συνταγή που έχει αγαπηθεί από όλους.
Φοιτητές που θέλουν κάτι νόστιμο αλλά δεν έχουν την… τεχνογνωσία, γονείς που θέλουν να πείσουν τα παιδιά τους να φάνε επιτέλους κάτι, εργένηδες που θέλουν να βάλουν λίγη γεύση στα βράδια μετά τη δουλειά, όλοι αγαπούν τις πατάτες ογκρατέν.
Και ο σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος, παρουσίασε σήμερα την καλύτερη εκδοχή τους!
Υλικά:
5 πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια φρέσκα
Ελαιόλαδο
200 γρ. μπέικον κομμάτι
250 γρ. μανιτάρια
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τσένταρ
Για την μπεσαμέλ:
300 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ακολουθήστε τις οδηγίες του chef Τίμου Ζαχαράτου, και καλή σας όρεξη:
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442