Γερμανία – Κερδισμένος ο Όλαφ Σολτς του SPD μετά το πρώτο ντιμπέιτ – Στα «χαμηλά» η δημοφιλία του Λάσετ
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και η υποψήφια των Πρασίνων κέρδισαν τις εντυπώσεις της πρώτης τηλεμαχίας μεταξύ των τριών υποψήφιων για την καγκελαρία. Ο Άρμιν Λάσετ, από την άλλη φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να απειλήσει τον Όλαφ Σολτς, που είναι και ο βασικός του αντίπαλος
Ήταν η πρώτη τηλεμαχία στην ιστορία μεταξύ τριών –και όχι, όπως συνήθως, δύο– υποψηφίων καγκελαρίων στην Γερμανία και μεταδόθηκε χτες το βράδυ από το δίκτυο RTL.
Η εταιρεία Forsa διενήργησε έρευνα αστραπή για λογαριασμό του εν λόγω δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς αναδεικνύεται νικητής της τηλεμαχίας. Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%.
Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν.
Συγκεκριμένα:
Η Αναλένα Μπέρμποκ κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Όλαφ Σολτς (38%). Ο συντηρητικός υποψήφιος Άρμιν Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.
Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. Κατανοητά διατυπωμένες θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .
Όσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Όλαφ Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Αναλένα Μπέρμποκ με 32% και τον Άρμιν Λάσετ με 25%.
Ο Όλαφ Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται — καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος τους έπεισε. Έπεται ο πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ με 26% και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ με 24%.
Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Όλαφ Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Άρμιν Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442