Αργυρή Ολυμπιονίκης έβαλε σε δημοπρασία το μετάλλιό της γιατί…
Ο λόγος είναι πολύ συγκινητικός!
H ακοντίστρια Μαρία Αντρέιτσικ προπονήθηκε σκληρά , αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο.
Με την σπουδαία της νίκη, έκανε περήφανη την οικογένεια και την πατρίδα της, την Πολωνία.
Λίγες ημέρες μετά τη νίκη της, αποφάσισε να δημοπρατήσει το μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγόρι οκτώ μηνών.
Η Πολωνή ακοντίστρια,είχε καταταγεί τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Μάλιστα, είχε η ίδια αναρρώσει από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση της το 2018!
Με αυταπάρνηση και σθένος, συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.
Η 25χρονη αργυρή Ολυμπιονίκης ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.
Έτσι, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που βρήκε κατά την αναζήτησή της.
Ο (τυχερός) μικρός Μιλόσεκ
Ο έρανος ήταν για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.
Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να βοηθήσει να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.
Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε.
Η αθλήτρια γνωστοποίησε με χαρά ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.
Μάλιστα η αλυσίδα Zadka, με περισσότερα από 7.000 καταστήματα ανά τον κόσμο, επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό.
Ιστορίες σαν αυτή μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία για το ανθρώπινο είδος, αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση.
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442