Υπουργείο Υγείας – Έκτακτη σύσκεψη με τις ΥΠΕ για καύσωνα και πυρκαγιές
Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ για να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά λόγω καύσωνα και πυρκαγιών.
Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω του καύσωνα και των πυρκαγιών εν μέσω πανδημίας.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη με τη συμμετοχή των διοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών και του διοικητή του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη
Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι:
- Παραμένουν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές στις περιοχές που πλήττονται από φωτιές
α) Εύβοια: Τα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας, το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού και το Νοσοκομείο Χαλκίδας
β) Ηλεία: Τα Κέντρα Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων και τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας
γ) Μεσσηνία: Το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας
- Με απόφαση του Υπουργού Υγείας τέθηκαν σε ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους, το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και η Μονάδα Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
- Επικαιροποιήθηκε, με βάση τα τελευταία δεδομένα, το πρωτόκολλο παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών στους πλησιέστερους και καταλληλότερους υγειονομικούς σχηματισμός (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας)
- Διαπιστώθηκε πλήρης επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού (μάσκες, φιάλες οξυγόνου, φορητοί νεφελοποιητές οξυγόνου, αλοιφές, γάζες κλπ) στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες
O υπουργός Υγείας επεσήμανε τον συντονιστικό ρόλο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)



![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442