Στον τελικό και φουλ για μετάλλιο ο Γκολομέεβ
Με μία εκπληκτική εμφάνιση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50μ. ελεύθερο και θα διεκδικίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Την ιστορική πρόκριση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο εξασφάλισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Με επίδοση 21.60, ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά, πέρασε με τον τρίτο χρόνο συνολικά και αύριο (1/8, 04:30) θα γίνει ο πρώτος κολυμβητής από τη χώρα μας που θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός των δύο διοργανώσεων της Αθήνας, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα μετάλλιο.
Ο Γκολομέεβ κολύμπησε δίπλα στο αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος ήταν λίγο κουρασμένος μετά την κούρσα του (και το παγκόσμιο ρεκόρ) στα 100μ. πεταλούδα και έκανε το μέτριο -για τις δυνατότητές του- 21.42. Ακόμη κι έτσι, ο Ντρέσελ ήταν ο ταχύτερος των ημιτελικών, με δεύτερο τον Γάλλο Ολυμπονίκη του Λονδίνου και «ασημένιο» στο Ρίο Φλοράν Μανοντού, που αγωνίστηκε στην πρώτη σειρά και έκανε 21.53.
Ο Γκολομέεβ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 21.60, αλλά μπορεί να πάει ακόμη πιο γρήγορα στον τελικό, αφού το ρεκόρ του είναι 21.44 από το 2018.
Τον ίδιο χρόνο με τον Έλληνα πρωταθλητή έκανε ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους, με τον οποίο ο Γκολομέεβ είχε μοιραστεί το 2019 το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. Στην οκτάδα μπήκαν και οι άλλοι αθλητές που θεωρούνταν διεκδικητές μεταλλίων, όπως ο -απρόβλεπτος- Βρετανός Μπεν Πράουντ και ο δεύτερος Αμερικανός Μάικλ Αντριου, ενώ έμεινε εκτός (ένατος) ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ.
Η οκτάδα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:
Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.42
Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.53
Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.60
Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.60
Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.67
Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.67
Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.75
Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.78
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Σοβαρά επεισόδια στην Πορτογαλία: Ξύλο, πέτρες, φωτοβολίδες και 124 συλλήψεις (vids)
- Ροντινέι για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν: «Όσο υπάρχει πιθανότητα, θα παλεύουμε μέχρι το τέλος»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/2): Δράση με μπασκετικό Copa del Rey, Bundesliga και Serie A
- Σόου Κάνιγχαμ στη Νέα Υόρκη για το ασταμάτητο Ντιτρόιτ – Όλα τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Διεθνή ΜΜΕ: Βλέπουν «μάχη» μεταξύ Παναθηναϊκού και Χάποελ για τον Ομπράντοβιτς
- Μέτωπο των ομάδων της Serie A κατά νομοσχεδίου
- Europa League: Λάμψη Ερυθρού Αστέρα στη Γαλλία (0-1), τεσσάρα η Στουτγάρδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442