Αυξημένος θα είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο (εντάσεις 6-7 μποφόρ) και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη.

Επισημαίνεται ότι:

  • Πολύ υψηλός υπολογίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Δυτικές Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, και Μυτιλήνη.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Ανατολική Αττική, στην Κεντρική Εύβοια, στη Νότια Κρήτη, στη Χίο και Μυτιλήνη όπου η υγρασία της νεκρής καύσιμης ύλης εκτιμάται ότι βρίσκεται σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο