Κύπρος: Ο Ερντογάν στέλνει drones στα Κατεχόμενα πριν την επέτειο εισβολής
Όπως είπε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, «όσο συνεχίζουν να εξοπλίζονται πρέπει να ληφθούν κάποια στρατιωτικά μέτρα, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη»
Κλιμακώνει την προκλητική της στάση η Τουρκία με τη μόνιμη εγκατάσταση drones στην παράνομη βάση του Λευκονοίκου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, την Κυριακή 18 Ιουλίου και δύο μέρες πριν από την επέτειο της εισβολής και τη φιέστα Ερντογάν στα Βαρώσια 15 με 20 drones θα μεταφερθούν για μόνιμη εγκατάσταση στην παράνομη βάση στο Λευκόνοικο.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα περισσότερα καθοδηγούνται εξ αποστάσεως, όπως το Bayraktar TB2, ενώ άλλα drones που είναι αυτόνομα, χρησιμοποιούν αλγόριθμους και μπορούν να κλειδώσουν στόχους.
Όπως είπε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, «όσο συνεχίζουν να εξοπλίζονται πρέπει να ληφθούν κάποια στρατιωτικά μέτρα, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε προαναγγείλει ότι ετοιμάζει αεροπορική βάση για drones, ακόμη και οπλισμένα στα Κατεχόμενα.
«Τώρα υπάρχουν δύο αεροδρόμια στην Κύπρο: το ένα είναι το Ερκάν, το οποίο είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες μας στην Τουρκία, και το άλλο ήταν εκεί από πριν, φυσικά, αλλά τώρα μιλάμε για μια αλλαγή με νέο όνομα και κυρίως με το δικό μας SİHAs και μια περιοχή όπου θα βρίσκονται τα UAV μας. Γιατί κινητοποιούμαστε τόσο πολύ, γιατί; Πρέπει να είμαστε ισχυροί σε κάθε επίθεση που μπορεί να συμβεί στην περιοχή. Για να είμαστε ισχυροί, θα πρέπει να υπάρχουμε πάντα στον αέρα, στη γη, στη θάλασσα» ανέφερε.
- Πέπλο ομίχλης κάλυψε τη Θεσσαλονίκη – Καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Ποιοι πετάνε τη σκούφια τους στη Ρωσία με τα αρχεία Έπσταϊν
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)




































![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442