Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Βόμβες» Πεκέρ κατά Σοϊλού - Μοίραζε καλάσνικοφ σε πολίτες τη νύχτα του πραξικοπήματος

Τουρκία: «Βόμβες» Πεκέρ κατά Σοϊλού – Μοίραζε καλάσνικοφ σε πολίτες τη νύχτα του πραξικοπήματος

Όπως ισχυρίζεται, ο Σοϊλού μοίραζε μέσω της νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μη καταγεγραμμένα καλάσνικοφ σε πολίτες

Τη δράση του νυν υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τη νύχτα που έγινε προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, αποκαλύπτει με νέες αναρτήσεις του στο Twitter ο εξόριστος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ.

Όπως ισχυρίζεται, ο Σοϊλού μοίραζε μέσω της νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μη καταγεγραμμένα καλάσνικοφ σε πολίτες.

Σε σειρά δημοσιεύσεων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ahvalnews.com, ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ένα λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με «ένα κιβώτιο καλάσνικοφ» μεταφέρθηκε στο Μπαλάτ (μια συντηρητική γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη), καθώς το υποτιθέμενο πραξικόπημα βρισκόταν εν εξελίξει τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε να αναλάβει την παράδοση (όπλων) σε ένα μαύρο Passat» τονίζει ο Πεκέρ, αναφερόμενος σε έναν σημαίνοντα υποστηρικτή του AKP.

Το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του επαρχιακού προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ, διασφαλίζοντας ότι «δεν θα το σταματήσει η αστυνομία».

Ο πρόεδρος της νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), που συνδέεται με τον μισθοφορικό στρατό SADAT και τις επιχειρήσεις του Ερντογάν σε Συρία, Λιβύη, Καραμπάχ, Υεμένη και Αφρική και ένας δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης στη διανομή των παράνομων όπλων, πρόσθεσε.

Ο Σοϊλού παρείχε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του TRT αφότου ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε καταληφθεί από στρατιώτες κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε ο Πεκέρ στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του στην πλατφόρμα.

«Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στο κρατικό απόθεμα» ισχυρίζεται.

Ο Πεκέρ, ένθερμος τούρκος εθνικιστής, δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στον οπλισμό των απλών πολιτών. «Πιστεύω ότι τέτοιες δομές πρέπει να υπάρχουν, υπερασπίζομαι το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa» είπε, αναφερόμενος στη μυστική παραστρατιωτική οργάνωση που σχηματίστηκε το 1914 από το υπουργείο Πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το οποίο χρησιμοποίησε αρχικά Κιρκάσιους και Κούρδους φυλάρχους, μαζί με πάνω από 10.000 καταδικασμένους εγκληματίες, τους οποίους κάλεσε να ξεπλύνουν της αμαρτίες τους ενορχηστρώνοντας τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, καθώς ήταν μέσω αυτών έδρασαν τα Τάγματα Εργασίας.

Ειδικότερα, οι Κούρδοι φύλαρχοι συμμετείχαν με την υπόσχεση να μπορούν να κρατούν λάφυρα από τις επιθέσεις πουν θα έκαναν εναντίον των προσφύγων που κατέφευγαν στα οθωμανικά εδάφη και εναντίον χριστιανών.

«Αμφίβολη οργάνωση» τον ήθελε πρόεδρο

Ωστόσο, είπε, ο Σοϊλού συνέχισε να διανέμει όπλα μετά την υποχώρηση της στρατιωτικής απειλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίχθηκε από μια «αμφίβολη οργάνωση» που ήθελε αυτός να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ο Πεκέρ: «Το μεγαλύτερο μέρος μιας συνωμοσίας για να προκαλέσει εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα και να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο είναι αυτά τα όπλα που διένειμες σε πολλούς οργανισμούς μυστικά μετά τις 15 Ιουλίου» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε έρευνα του αναπληρωτή του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), η κυβέρνηση δήλωσε ότι 106.704 αντικείμενα λείπουν από την απογραφή των ενόπλων δυνάμεων, μερικά από τα οποία «φαίνεται να είναι τα όπλα που διανεμήθηκαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

«Ο Σεντάτ Πεκέρ κατηγορεί ανοιχτά τον Σουλεϊμάν Σοϊλού για ίδρυση και διαχείριση ένοπλης παράνομης οργάνωσης» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ.

Εν τω μεταξύ, ο ακαδημαϊκός Καραμπεκίρ Κογιουντζού είπε ότι οι νέες αποκαλύψεις του Πέκερ ήταν οι πιο σοβαρές μέχρι τώρα: «Υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει μια μυστική, ένοπλη οργάνωση πιστή στον εαυτό του. Εκ μέρους ποιου, με ποια όπλα, ενάντια σε ποιον; Υπάρχουν άλλες ομάδες;».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024