EuroLeague: Όλα όσα συμφωνήθηκαν για τα συμβόλαια των παικτών
Η πρώτη συλλογική σύμβαση ανάμεσα σε EuroLeague και Ένωση Παικτών (ELPA) είναι γεγονός με τις δύο πλευρές να γνωστοποιούν τις λεπτομέρειες σχετικά με τους αθλητές και τα συμβόλαιά τους
Χθες (08/07) υπογράφηκε και επίσημα η πρώτη συλλογική σύμβαση μεταξύ της EuroLeague και της Ένωσης Παικτών (ELPA) της λίγκας, γεγονός που προσδοκούσαν εδώ και αρκετό καιρό οι αθλητές.
Σε αυτή τη συμφωνία η οποία είναι τριετούς διαρκείας και ακολουθεί τα πρότυπα του NBA, τίθενται οι προϋποθέσεις που θα καλούνται να πληρούν οι ομάδες σχετικά με τα οικονομικά, το μπάτζετ, το Instant Replay ενώ μεταξύ άλλων λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών και τα δικαιώματα τους.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:
- Σε περίπτωση που τα παιχνίδια της φετινής σεζόν γίνουν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι παίκτες θα πρέπει να υποστούν μείωση στις οικονομικές απολαβές των συμβολαίων τους κατά 1% σε κάθε ματς.
- Στα νέα συμβόλαια που θα υπογράφουν οι παίκτες, το ποσοστό που αναλογεί στους εκπροσώπους των παικτών θα καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τους ίδιους τους παίκτες και όχι από τις ομάδες στις οποίες υπογράφουν.
- Σε περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση 45 ημερών στις πληρωμές των παικτών από τις ομάδες, οι παίκτες θα έχουν το δικαίωμα να απέχουν από τις προπονήσεις.
- Αν αυτή η καθυστέρηση στις πληρωμές φτάσει τους δύο μήνες (60 ημέρες), τότε ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος.
- Όποιες οικονομικές διαφορές προκύψουν κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν, θα εξετάζονται από ειδικό δικαιοδοτικό όργανο που θα συσταθεί εντός της EuroLeague.
- Τραυματίστηκε σοβαρά ο Λανγκ της Γαλατάσαραϊ, μπαίνει αμέσως στο χειρουργείο (vids)
- «Γιγαντομαχία» Ρεάλ – Μπάγερν και ζευγάρια… φωτιά στο Champions League – Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στους «4» (pic)
- Κόντρα στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη βήμα προς το πλεονέκτημα
- Χαμός στους Μπακς με Αντετοκούνμπο: Μεγάλη διαφωνία για την επιστροφή του στα παρκέ (pic)
- «Κλειδώνει» την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ με την Τσέλιε, να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο ο Παναθηναϊκός
- Θάντερ – Νετς 121-92: Τρομερός Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 10η σερί νίκη για την Οκλαχόμα
- Γουόρντ: «Αν δεν είσαι εγωιστής οι… Θεοί του μπάσκετ θα στο ανταποδώσουν»
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442