Με το στόμα ανοιχτό μας άφησαν οι εικόνες από ένα drone, που πέταξε μέσα σε ένα ηφαίστειο, στην Ισλανδία. Ειδικότερα, ο φωτογράφος Bjorn Steinbekk, με έδρα το Ρέικιαβικ, χωρίς να διστάσει επισκέφτηκε το ηφαίστειο Geldingadal για να αποθανατίσει την έκρηξή του και η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε.

Ο Bjorn ύστερα από έξι εβδομάδες καταγραφών είπε να θυσιάσει το drone του, ρίχνοντάς το στη λάβα του ηφαιστείου και να μας χαρίσει μαγικές εικόνες. Μάλιστα, η «πτήση» αυτή έγινε σε ένα livestream 14 ωρών. Όπως ο ίδιος δήλωσε, «αυτός ήταν ο τρόπος μου να κλείσω αυτό το κεφάλαιο που κατανάλωσε τις 6 τελευταίες βδομάδες της ζωής μου. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις, αλλά ήμουν πολύ συγκινημένος αυτό το πρωί, αλλά είμαι ταυτόχρονα ευγνώμων για αυτήν την εμπειρία και που μπόρεσα να τη μοιραστώ μαζί σας».

Το συνέβη άραγε στο drone;

Ο φωτογράφος οδήγησε το drone ακριβώς πάνω από το ηφαίστειο, ανάμεσα στην εκτοξευόμενη λάβα. Το μικρό αεροσκάφος ενώ βρισκόταν ανάμεσα στη λάβα μετέδωσε για λίγο εικόνα και στη συνέχεια άρχισε να λιώνει. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η θερμοκρασία ήταν πάνω από 1.200 βαθμούς Κελσίου. «Το ότι μπορούσα να κινήσω το gimbal κάτω και να καταγράψω ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το συγκεκριμένο drone ήταν ήδη πολύ ταλαιπωρημένο από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων πτήσεων και δε λυπάμαι για την απώλειά του» σημείωσε ο Bjorn.

ι

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο