Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ωράριο

Ωράριο

Μέγα θέμα, ανά την επικράτεια, γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλαδή, αποφάσισε και έδωσε εντολή να κάνουμε Ανάσταση στις 9 το βράδυ.

Ωραία, ανοίγουμε λοιπόν από τη Δευτέρα του Πάσχα, δειλά δειλά και με το μαλακό. Κυρίως ανοίγει η εστίαση για να μπορέσει και αυτός ο κλάδος να ορθοποδήσει κάπως από τις επιπτώσεις της πανδημίας αφενός και αφετέρου να μπορέσει και ο κόσμος με προσοχή να βγει από το σπίτι του, να αποϊδρυματοποιηθεί. Ωραία ως εδώ; Ωραία και πάμε παρακάτω: το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Γιατί να κλείνουν τόσο νωρίς; Αν αναγνωρίζεις ότι υπό προϋποθέσεις και πάντα με την ατομική ευθύνη η σίτιση δεν θα αποτελέσει την αφορμή για την υπερμετάδοση του ιού, γιατί δεν τα αφήνεις τα καταστήματα αυτά να λειτουργήσουν ως την ώρα που θέλουν ή αντέχουν; Θέλουν να κλείσουν 10; Ας κλείσουν στις 10. Στις 3 τα ξημερώματα; Στις 3. Γούστο τους και καπέλο τους. Εσύ ως τι παρεμβαίνεις; Ασ’ τα ελεύθερα και άφησε εκείνους, τους καταστηματάρχες, να πάρουν την απόφαση. Δεν υφίσταται λόγος για την επιβολή ενός ωραρίου που εκ των πραγμάτων είναι ανεδαφικό. Ασε να αποφασίσουν αυτοί ως τι ώρα θα λειτουργούν. Αυτορρύθμιση ονομάζεται αυτό – αν έχετε ακουστά. Αλλιώς κράτα τα κλειστά και μην τους κοροϊδεύεις τους ανθρώπους, που επτά μήνες τώρα έχουν στενάξει…

Ωράριο II

Επί ωραρίων, συνέχεια. Μέγα θέμα, ανά την επικράτεια, γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλαδή, αποφάσισε και έδωσε εντολή να κάνουμε Ανάσταση στις 9 το βράδυ. Κάνει δηλώσεις η κυβέρνηση, κάνουν δηλώσεις και οι επιστήμονες, εξηγούν το «γιατί» περί της απόφασης της Εκκλησίας που έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με την εξέλιξη της πανδημίας (και για να αποφευχθεί το κακό στις εκκλησίες, ήτοι να μη μεταβληθούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού).

Κανείς δεν πιστεύει τίποτε από όσα ακούει. Εκεί ο Ελληνάρας. Στο «γιατί» στις 9 το βράδυ, Ανάσταση…

Λες και, αν η Ανάσταση είχε επιτραπεί να γίνει στις 12 το βράδυ, αυτός κάτι διαφορετικό θα έκανε πριν ή μετά, που τώρα εμποδίζεται να το κάνει. Μία φορά τον χρόνο πήγαινε στην εκκλησία, και αυτή με το ζόρι, καθώς ίσα που προλάβαινε να επιστρέψει σπίτι του για να πλακωθεί στις μαγειρίτσες, στα αβγά – σκορδοκαΐλα του το μήνυμα της Ανάστασης.

Το «ζωήν χαρισάμενος» από το «Χριστός Ανέστη» δεν το είχε ακούσει ποτέ. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Θα πάει ένα τέταρτο, θα ακούσει το «Χριστός Ανέστη», και αυτό όχι ολόκληρο για να μη χαθεί και η… παράδοση, και μετά τρεχάλα πίσω. Για τη μαγειρίτσα και τα συμπαρομαρτούντα.

Αδιάβαστοι

Αυτό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι. Καθόλου, δε. Οι άνθρωποι ή άσχετοι είναι ή τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Μητσοτάκη. Ασε που μπορεί και να τα «πιάνουν» κιόλας προκειμένου να τον ευνοήσουν. Επίσης, χαρακτηριστικό τού πόσο «αλμπάνηδες» είναι θεωρώ το γεγονός ότι δεν διαβάζουν ούτε τα συριζο-sites, αλλά ούτε και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα είναι μια κατεστραμμένη από την πανδημία χώρα εξαιτίας των εγκληματικών ευθυνών του Μητσοτάκη – δεν τα ξέρουν αυτά; Δεν τους τα έχει πει κανείς; Ο Παπαδημούλης, ο Κούλογλου και τα αλλά παιδιά στην Ευρώπη τι κάνουν; Αναρωτιέμαι. Ασφαλώς υπάρχει ζήτημα. Διότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝουΔου και εκείνο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), να τοποθετεί την κατεστραμμένη Ελλάδα, με το διαλυμένο ΕΣΥ της, στο «πράσινο» του πανευρωπαϊκού δείκτη θετικότητας με ποσοστό κάτω από το 4%!

Εγώ νομίζω ότι υπάρχει δάκτυλος της κυβέρνησης σε όλο αυτό και περιμένω ο «Λεγάμενος» να πράξει τα δέοντα για να καταγγείλει το ανοσιούργημα. Ακου να δίνουν στοιχεία που να μη συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρομερό.

Αδιάβαστοι II

Το ύπουλο χτύπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει άγριες διαστάσεις, διότι αυτό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δεν κάθεται στ’ αβγά του, αλλά συνεχίζει να υπονομεύει τις πολιτικές και τη στρατηγική της ΠΦΑ, η οποία αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να αποδείξει τις, όπως προανέφερα, εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης κατά τη διαχείριση της πανδημίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δίνει σεντ, που λέει ο λόγος, για τις καταγγελίες του κόμματος της χαράς, και του «Λεγάμενου» ηγέτη του, για το μέγα σκάνδαλο, και την απάτη, με τα self tests. Αντιθέτως, κατατάσσει – σαν δεν ντρέπονται – την Ελλάδα στο «βαθύ πράσινο», καθώς αποτιμάει ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι η χώρα διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, πραγματοποιώντας μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Να αποσταλούν άμεσα στους ιθύνοντες του Κέντρου οι δηλώσεις Πολάκη αλλά και Ξανθού για την απάτη των self tests και να τιμωρηθούν γράφοντες εκατό φορές τη φράση «Θα διαβάζω ΣΥΡΙΖΑ, θα διαβάζω ΣΥΡΙΖΑ».

Λαϊκισμός

Και πάνω εκεί στον γενικό χαμό, χωρίς προφανώς να γνωρίζει τι περιλαμβάνουν τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία που παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο «Λεγάμενος» προέβη χθες σε «σοβαρές» δηλώσεις, του είδους γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει τα πάντα ελεύθερα τώρα, να κάνουν οι Ελληνες Πάσχα όπως γουστάρουν (Πάσχα στο χωριό δηλαδή), αλλά ανοίγει τη χώρα αφού περάσει το Πάσχα. Ο λαϊκισμός του δεν έχει όρια. Ξέρει καλά τι θα σήμαινε για την πορεία της πανδημίας να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην περιφέρεια. Το γνωρίζει, καλά επίσης, ότι με τη δίψα των πολιτών να ξεφύγουν από την καραντίνα θα άδειαζε η Αθήνα, θα πήγαινε επαρχία και θα κουβαλούσε μαζί της και τον κορωνοϊό παρέα.

Και μετά θα επέστρεφε στην Αθήνα η… Αθήνα που εξέδραμε, αλλά ο κορωνοϊός θα θέριζε κόσμο και κοσμάκη στην περιφέρεια, που ούτε τα μέσα έχει να αντιμετωπίσει την πανδημία ούτε τις υποδομές. Και εν πάση περιπτώσει οι υποδομές της είναι υπο-υποκλίμακα εκείνων των Αθηνών. Αλλά για τον «Λεγάμενο» αυτά είναι ψιλά γράμματα, τοσοδούλικα, μικρά, που δεν τα διαβάζεις ούτε με μεγεθυντικό φακό. Για εκείνον προέχει, και αυτό κάνει, να στηριχτεί το αφήγημα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης και προσωπικά του ανέμελου Πρωθυπουργού. Ενώ αυτόν; Τον θυμάστε ως πρωθυπουργό; Μας είχαν πρήξει τα υπόγεια του Μαξίμου για το πόσο… σκεπτόμενος είναι, οι δε δικοί του είχαν κάνει ως και είδηση κάποια φορά ότι είχε βγάλει έρπη στο χείλος από την πολλή σκέψη. Ο «Λεγάμενος», σκεπτόμενος. Ανέκδοτο…

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024