Από την 13η Μαρτίου 2020, ημέρα έναρξης των σκληρών περιοριστικών μέτρων ως τα σήμερα, δίπλωσε ο χρόνος, δεν άλλαξε, και αυτό όσο πιο νωρίς το πάρουμε απόφαση τόσο το καλύτερο για όλους μας. Η πραγματική Πρωτοχρονιά φέτος δεν αποκλείεται να μας βρει μεσοκαλόκαιρο αλλά κι αυτό πολύ χλωμό το βλέπω με τη ζέση ορισμένων να κάνουν Πάσχα γύρω γύρω όλοι από τον λάκκο με τη σούβλα και το ταψί με τα ντολμαδάκια. Η ατυχής δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη να μεταβεί παρά τα μέτρα στην Κρήτη για γιούργια στον ταβλά με τα ξεροτήγανα, μπορεί να είναι νόστος ή μπορεί και αυθόρμητη προτροπή προς αλλότρια αισιοδοξία. Ποιος ξέρει; Δήλωση υπεύθυνης πολιτικού πάντως δεν είναι. Θα μου ήταν αδιάφορο αν η κ. Μπακογιάννη μάς είχε συνηθίσει κατά το παρελθόν σε ανέξοδους αυθορμητισμούς, αν είχε την κουλτούρα του «αέρα πατέρα» δημοσίου προσώπου. Δεν την έχει όμως. Απεναντίας υπήρξε ίσως η πιο πραγματίστρια πολιτικός ανάμεσα σε τόσους αεριτζήδες. Πότε σηκώθηκε εντός της τέτοιος αέρας; Πότε φύσηξε και τα τίναξε; Νεραντζούλα φουντωμένη πού είναι τ’ άνθη σου;

Μεταξύ μας, ευτυχώς που φυσάει σήμερα αυτός ο λυσσάρης ο βοριάς και μας σκουπίζει λίγο τα μπαλκόνια από τα ξερά φύλλα, εκσφενδονίζει και τις μαραμένες φρέζες στο μπαλκόνι του γείτονα. Μέχρι στιγμής, έχω στείλει πέντε έξι κιλά κίτρινες κι έχω λάβει άλλες τόσες μωβ. Αν αρχίσουν να αυτενεργούν και οι μπουγάδες και δούμε τίποτα εσώρουχα να συμπλέκονται στον kinky ορίζοντα, τότε διόλου απίθανο να διολισθήσουμε μαζικά και ως είδος, προς τον εναέριο τρόπο αναπαραγωγής των μελισσών. Προσοχή όμως. Αμέσως μετά την airplane mode επιτυχή διείσδυση στο κοίλον της βασίλισσας μέλισσας, τα γεννητικά όργανα του κηφήνα αποκόπτονται από το σώμα του με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Ουπς…

Θα πάρει πολλούς εραστές στον λαιμό της τούτη η άνοιξη, να με θυμηθείτε. Πολλούς οιστρήλατους κηφήνες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερωθούν, να κοιτάξουν γύρω τους για να καταλάβουν τι είναι αυτό που μας συμβαίνει. Κι αφού δεν παίρνετε από λόγια, θα σας τα πω με αριθμούς.

Λοιπόν. Εχουμε και λέμε:

13 Μαρτίου 2020, ημέρα κατά την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών, καταστημάτων εστίασης, καφενείων και μπαρ, είχαμε 73 νέα κρούσματα επί συνόλου 190 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, 5 διασωληνωμένους και μηδέν νεκρούς.

13 Μαρτίου 2021, περίοδο κατά την οποία αρχίσαμε τους υγιεινούς περιπάτους, τη συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς και τη διακριτική ανοχή των κορωνοσυνωστισμών και κωρονοτσιμπουσίων, είχαμε 2.512 ημερήσια κρούσματα επί συνόλου 219.521, διασωληνωμένους και 52 ημερήσιους νεκρούς.

Αυτά, και κάντε ό,τι σας φωτίσει. Πάω ν’ απλώσω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο