Περίπου 237 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 αναμένεται να παραδοθούν σε 142 χώρες έως τα τέλη Μαΐου μέσω του μηχανισμού COVAX, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες διανομές εμβολίων σε Ανγκόλα, Καμπότζη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Νιγηρία.
Ο πρόεδρος της Γκάνα, Νάνα Ακούφο-Άντο, δήλωσε ότι η χώρα του, που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού με δόσεις του COVAX, σκοπεύει να εμβολιάσει 20 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη του 2021.
O ΠΟΥ είχε προηγουμένως κατηγορήσει τις πλούσιες χώρες ότι υπερσυσσωρεύουν εμβόλια και στερούν έτσι από τις αναπτυσσόμενες χώρες το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας