Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tracing app: Ερχεται εφαρμογή για κινητά που θα... ιχνηλατεί επαφές covid-19

Tracing app: Ερχεται εφαρμογή για κινητά που θα… ιχνηλατεί επαφές covid-19

Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Μάρτιο

Έρχεται και στη χώρα μας : Εφαρμογή σε κινητά θα ειδοποιεί αν ο χρήστης έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα προσωπικά δεδομένα.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι έτοιμο να λανσάρει το tracing app (εφαρμογή ιχνηλάτησης), που θα είναι διαθέσιμο σε smartphones τόσο με λογισμικό IOS όσο και Android, και θα λειτουργεί με την τεχνολογία Bluetooth.

«Κατεβάζοντας» οι πολίτες το app στη συσκευή τους, θα ενεργοποιείται το Bluetooth και έτσι σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, θα εντοπίζονται όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων και θα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Μέσω της εφαρμογής, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Σκάι, δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού και προειδοποίησης των επαφών ώστε να περιοριστεί η διασπορά ή ακόμα και να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης.

Η ειδοποίηση που θα λαμβάνεται δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επαφή έχει μολυνθεί από κοροναϊό, αλλά είναι ένας απλός τρόπος για να γνωρίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να έχετε εκτεθεί.

Πώς θα γίνεται η ενημέρωση

Η ενημέρωση θα γίνεται με ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στα κινητά, ωστόσο  δε θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομα του ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν.

Ωστόσο, για να φέρει αποτελέσματα η εφαρμογή, θα πρέπει να την «κατεβάσει» περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας, αν και η χρήση της δε θα είναι υποχρεωτική.

Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν προειδοποιεί για «επικίνδυνες επαφές» σε πραγματικό χρόνο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024