Γερμανία : Το 84% προτιμά το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer – Τι λένε για τα ταξίδια
Το ένα τρίτο των Γερμανών δηλώνει ότι θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί μόνο εφόσον θα μπορούσε να επιλέξει το εμβόλιο.
Με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer προτιμά να εμβολιαστεί η πλειονότητα των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Αν μπορούσαν να επιλέξουν
Επιπλέον, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί μόνο εφόσον θα μπορούσε να επιλέξει το εμβόλιο.
Σε δημοσκόπηση της Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 84% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, ενώ το 5% θα επέλεγε αυτό της Moderna και το 3% το εμβόλιο της AstraZeneca.
Σε ερώτηση εάν θα ακύρωναν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σε περίπτωση που το εμβόλιο της προτίμησής τους δεν ήταν διαθέσιμο, οι Γερμανοί απαντούν «ναι, σε κάθε περίπτωση» ή «μάλλον ναι» σε ποσοστό 41%.
Στην ερώτηση πάντως σχετικά με το εάν προτίθενται να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, οι ερωτηθέντες απαντούν καταφατικά σε ποσοστό 74%, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 20%.
Τα ταξίδια
Σε άλλη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι για την άνοιξη και το καλοκαίρι σχεδιάζει διακοπές στο εσωτερικό, το 15% ότι, ανεξαρτήτως εξέλιξης της πανδημίας, σκοπεύει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, ενώ ποσοστό επίσης 15% δηλώνει ότι πρόκειται να κάνει διακοπές και εντός και εκτός Γερμανίας.
Αντίθετα, να μην ταξιδέψει καθόλου φέτος έχει αποφασίσει το 39%, ενώ από εκείνους οι οποίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, το 25% έχει προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις ή θέλει να το κάνει σύντομα και από όσους θα ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, κρατήσεις έχει κάνει ήδη ή δηλώνει πως πρόκειται να κάνει σύντομα το 34%.
Πηγή: ΑΠΕ
- Χάκετ για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Θα το δείχνω στα παιδιά μου»
- Τα μηνύματα Λαγκάρντ για τα επιτόκια και το ευρώ – Τι συζητήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες της ΕΚΤ
- Νέες ταινίες: Από τις Κάννες με αγάπη
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 150 προσαγωγές από τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ
- NBA: Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς (105-99) – Πήραν το ντέρμπι οι Σέλτικς (98-96, vids)
- Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό
- Η «Ιθάκη» στα Γιάννενα – Το νέο κόμμα, το διακύβευμα για μια «νέα μεταπολίτευση» και οι 7ρίξεις
- Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Πικέρμι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)



















![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442