Γεωργαντάς : Πάνω από 20.000 εμβολιασμοί γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης μία ακόμα ηλικιακή ομάδα έχει ενταχθεί στους εμβολιασμούς από την Τετάρτη, αυτή των 60-64. Όπως είπε, μέχρι χθες το βράδυ είχαν γίνει 202.000 εγγραφές στην πλατφόρμα, ενώ ακόμα 115.000 εγγραφές έγιναν για την ηλικιακή ομάδα 70-79
Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Σύμφωνα με τον υπουργό μία ακόμα ηλικιακή ομάδα έχει ενταχθεί στους εμβολιασμούς από την Τετάρτη, αυτή των 60-64. Όπως είπε, μέχρι χθες το βράδυ είχαν γίνει 202.000 εγγραφές στην πλατφόρμα, ενώ ακόμα 115.000 εγγραφές έγιναν για την ηλικιακή ομάδα 70-79.
Στη συνέχεια και έπειτα από ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού θα αρχίσουν οι εγγραφές για τις ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης.
Εξήγησε πώς κλείνονται τα ραντεβού και ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πολλοί πολίτες κλείνουν ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ή γιατί υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση της δεύτερης δόσης από την πρώτη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η αλλαγή τοποθεσίας του ραντεβού μπορεί να γίνει πολύ απλά είτε μέσω της πλατφόρμας είτε σε ένα φαρμακείο ή ΚΕΠ. Ακόμα, την αλλαγή τοποθεσίας και ημερομηνίας μπορεί να την κάνει και τρίτο πρόσωπο πέρα από τον ενδιαφερόμενο με μια υπεύθυνη δήλωση.
Είπε ακόμα ότι από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα 750 εμβολιαστικά κέντρα και πως καθημερινά γίνονται πάνω από 20.000 εμβολιασμοί.
«Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και παρά τη δυσκολία στη μετακίνηση των ηλικιωμένων, ο εμβολιαστικός ρυθμός προχωράει πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442