Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργαντάς : Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 251.000 άτομα

Γεωργαντάς : Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 251.000 άτομα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την εθνική επιτροπή εμβολιασμού με βάση την οποία, βασικό κριτήριο αποτελεί το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης.

Για τη διαδικασία του εμβολιασμού και πώς αυτή προχωρά μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωγαντάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την εθνική επιτροπή εμβολιασμού με βάση την οποία, βασικό κριτήριο αποτελεί το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης.

Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Όπως υποστήριξε, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει πολύ καλά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς.

Διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη δήλωσε ο υφυπουργός.

Για τα άτομα άνω των 75 ετών, την επόμενη, δηλαδή, ηλικιακή ομάδα, η διαδικασία εμβολιασμού θα ανοίξει προς το τέλος της επόμενης βδομάδας.

Αναφορικά με εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αλλά και τους κατοίκους των νησιών, ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε πως έχουν ξεκινήσει οι μαζικοί εμβολιασμοί ανεξαρτήτως ηλικίας στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων. Ενώ για εκείνους που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα χρησιμοποιηθούν, όπως είπε, ιδιωτικοί γιατροί ή σύστημα με κινητές μονάδες. Ωστόσο, αναμένεται η παραλαβή εμβολίων που θα είναι πιο εύκολα στη μετακίνηση, σε αντίθεση με αυτό της Pfizer που χορηγείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Για τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ, είπε ότι έχουν λειτουργήσει άψογα στην εξυπηρέτηση των πολιτών αναφορικά με τα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τέλος, ανακοίνωσε πως η ηλικιακή ομάδα 18-59 χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα είναι η τελευταία και θα εμβολιαστεί στην τρίτη φάση της διαδικασίας

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024