Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομαλά συνεχίζεται ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών

Ομαλά συνεχίζεται ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών

Ομαλά συνεχίζεται ο εμβολιασμός στη χώρα για τους άνω των 85 ετών. Όπως εκτίμησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν ανοίξει και τα τελευταία εμβολιαστικά κέντρα. Στις 20 του μηνός μπαίνουν στη μάχη και τα Κέντρα Υγείας

Ομαλά συνεχίζεται ο εμβολιασμός στη χώρα για τους άνω των 85 ετών. Όπως εκτίμησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν ανοίξει και τα τελευταία εμβολιαστικά κέντρα. Στις 20 του μηνός μπαίνουν στη μάχη και τα Κέντρα Υγείας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση «Ελευθερία». Η χθεσινή κακοκαιρία δεν πτόησε τους ηλικιωμένους, που έδωσαν το παρόν στα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και να πάρουν έτσι πίσω τη ζωή τους.

Το εμβόλιο ταξίδεψε σε όλη τη χώρα. Υπερήλικες σήκωσαν τα μανίκια σε Κύθηρα, Σάμο, Χίο και Σαντορίνη.

Όπως εκτίμησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν ανοίξει και τα τελευταία εμβολιαστικά κέντρα.

Μέχρι χθες, περίπου 80.000 πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του φονικού ιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν θέλουμε να επιτύχουμε συλλογική ανοσία οι εμβολιασμοί πρέπει να επιταχυνθούν.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 510 νέα κρούσματα μετά από τη διενέργεια 30.313 τεστ. 20 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ 323 παραμένουν διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής νοσηλείας. Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, το άνοιγμα της αγοράς θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξήσει τα κρούσματα.

Οι αρχές είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την επιβολή νέων μέτρων εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία αναθεωρηθούν επί τα χείρω. Η προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη στις κόκκινες περιοχές, καθώς και στην Αττική, η οποία καταγράφει τελευταία πάνω από το 1/3 των ημερήσιων κρουσμάτων.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024