Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμάντα Γκόρμαν : Με σκουλαρίκια έλληνα σχεδιαστή η νεαρή ποιήτρια που συγκλόνισε στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Αμάντα Γκόρμαν : Με σκουλαρίκια έλληνα σχεδιαστή η νεαρή ποιήτρια που συγκλόνισε στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Νίκος Κούλης έσπευσε να εκφράσει το θαυμασμό του για την Αμάντα Γκόρμαν αποκαλύπτοντας παράλληλα πως τα σκουλαρίκια που φορούσε η Αμάντα Γκόρμαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ήταν δώρο της Όπρα Γουίνφρεϊ.

H 22χρονη αφροαμερικανή, Αμάντα Γκόρμαν εντυπωσίασε στην ορκωμοσία Μπάιντεν, με το ποίημα που απήγγειλε, καλώντας σε ενότητα και κάνοντας μνεία στην αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Η Αμάντα Γκόρμαν είναι η νεότερη ποιήτρια που τιμήθηκε με το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Νέου Ποιητή» στις ΗΠΑ, η οποία απήγγειλε το έργο της με τίτλο «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε».

Πρόκειται για έργο που έγραψε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περίσταση η νεαρή ποιήτρια της Γενιάς Ζ, την οποία θαυμάζει η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή, ξεχώρισαν και οι στιλιστικές της επιλογές, με τα σκουλαρίκια μάλιστα που φόρεσε να είναι έλληνα σχεδιαστή.

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Νίκος Κούλης έσπευσε να εκφράσει το θαυμασμό του για τη νεαρή ποιήτρια, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως τα σκουλαρίκια που φορούσε η Αμάντα Γκόρμαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ήταν δώρο της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram o Νίκος Κούλης γράφει:

«Ολόκληρος ο κόσμος είναι μάρτυρας αυτής της ιστορικής στιγμής στην Αμερική. Το να παρακολουθεί κανείς την Αμάντα Γκόρμαν να ανεβαίνει στη σκηνή στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν υπογραμμίζει τη δύναμη της νεότητας, της ελπίδας, της αφοσίωσης, της χάρης και της ενότητας.

Νιώθω δέος που ως ανεξάρτητος σχεδιαστής από την Ελλάδα, η δουλειά είναι με κάποιο τρόπο παρούσα σε αυτή την εξαιρετικά συμβολική και μεγαλοπρεπής περίσταση.

Είμαι ευγνώμων που η Όπρα επέλεξε τη συλλογή με τα κοσμήματά μας ως δώρο σε αυτήν την εξαιρετική γυναίκα, τη νεότερη ποιήτρια που εμφανίστηκε σε ορκωμοσία Προέδρου στις ΗΠΑ.

Η παρουσία της, τα λόγια της, το πνεύμα της, η φωνή της συλλαμβάνουν μια εξαιρετική υπερηφάνεια και πυροδοτούν μία αφύπνιση»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024